Ракетното изпитание на Северна Корея е заплаха за съседните страни,

...
Ракетното изпитание на Северна Корея е заплаха за съседните страни,
Коментари Харесай

ЕС осъди ракетното изпитание на Северна Корея

Ракетното тестване на Северна Корея е опасност за прилежащите страни, за района и за цялата интернационална общественост. Това съобщи Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини, представена от международните организации.

Тя съобщи, че режимът в Пхенян е нарушил интернационалните спогодби и прикани Ким Чен-ун да прекрати военните провокации на Корейския полуостров.

Могерини отбелязва, че неотдавна признатите нови наказания от Съвета на сигурност на Организация на обединените нации демонстрират единодушието в оценката на държанието на Северна Корея. Тя прецизира, че Европейски Съюз приготвя лични наказания против Пхенян и ще форсира подготовката след последното ракетно тестване.

Могерини чака продължаването на натиска над Пхенян да открие пътя към политически разговор и премахването на севернокорейските атомни оръжия посредством мирни средства.

Въоръжените сили на Северна Корея изстреляха ракета, която съгласно Пентагона е със междинен обхват на деяние. Тя прелетя над Япония, преди да падне в открити води.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР