Ракетно-ядрената програма на КНДР още не е достигнала необходимото ниво

...
Ракетно-ядрената програма на КНДР още не е достигнала необходимото ниво
Коментари Харесай

Китайски специалист: Ракетите на КНДР не са на ниво


Ракетно-ядрената стратегия на КНДР още не е достигнала нужното равнище за нанасяне на удар против американската военно-морска база на остров Гуам.

Това твърди китайският експерт по ракетните въоръжения Сун Чжунпин, представен от китайския вестник „ Глоубъл таймс “.

„ Теоретично КНДР има опцията да удари Гуам, който влиза в тихоокеанските територии на Съединени американски щати. Но Пхенян към момента не е решил голям брой проблеми, които попречват осъществяването на този проект. Първо, севернокорейските междуконтинентални балистични ракети са минали тествания единствено два пъти, а това значи, че липсват гаранции за тяхната сигурност (за самия Пхенян) при потреблението им за осъществяването на пълноценна бойна интервенция “ “, разясни Сун Чжунпин.

Експертът подсети, че балистичните ракети на КНДР да оборудвани с мотори, употребяващи течно гориво, чието зареждане лишава доста време. Затова Съединени американски щати, притежаващи технологиите за противоракетна защита, могат без особени старания да пресекат сходна офанзива. „ Фактически севернокорейските ракети могат да бъдат унищожени още при подготовката за изстрелване, или във въздуха “, означи експертът.

Според него на Пхенян ще му е належащо още време, с цел да докара националната ракетно-ядрена стратегия до задоволително ниво. При това управляващите на КНДР ще следват непрестанно сегашната си отбранителна тактика, която – по думите на експерта – не е нищо друго, овен „ инструмент за влияние върху САЩ" при вероятни двустранни договаряния.

В петък КНДР извърши следващото изстрелване на балистичната ракета, която прелеят над Япония и падна в Тихия океан на 2200 км от остров Хокайдо. Тя мина дистанцията от 3700 километра и е летяла на височина 800 километра. Японското министерство на защитата не изключи, че Пхенян е направил тестване на балистична ракета със междинен обхват "Хвасон-12". /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР