Ракетният разрушител на ВМС на САЩ „Арли Бърк“ (DDG-51) е

...
Ракетният разрушител на ВМС на САЩ „Арли Бърк“ (DDG-51) е
Коментари Харесай

Американски ракетен разрушител е навлязъл в Черно море


Ракетният унищожител на Военноморски сили на Съединени американски щати „ Арли Бърк “ (DDG-51) е напуснал пристанище Варна в неделя, с цел да продължи интервенциите си в Черно с сътрудниците от НАТО. Това се оповестява в изказване на Шести флот на Военноморски сили на Съединени американски щати, оповестено в понеделник, предава ТАСС.

„ Американският ракетен унищожител Арли Бърк напусна пристанище Варна в България на 28 ноември 2021 година, с цел да възобнови интервенциите си в Черно море. Посещението на [разрушителя] в пристанището още веднъж удостовери уговорката на Военноморски сили на Съединени американски щати към НАТО и извънредно значими съдружници като България “, се споделя в текста, съобщи организация " Фокус ".

По-рано Шести флот заяви, че разрушителят „ Арли Бърк “ е влезнал в Черно море на 25 ноември „ като част от постоянен патрул “. Според Военноморски сили на Съединени американски щати „ съдружниците и сътрудниците на НАТО постоянно работят в района “, с цел да подсигуряват сигурност и непоклатимост, както и да „ построяват качества на сътрудниците за възстановяване на успеваемостта и оперативната съгласуемост “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР