Ракетните комплекси C-300 са основен елемент от българската противовъздушна и

...
Ракетните комплекси C-300 са основен елемент от българската противовъздушна и
Коментари Харесай

Какво представляват ракетните комплекси C-300

Ракетните комплекси C-300 са главен детайл от българската противовъздушна и противоракетна защита. Тяхната цел е да пазят небето ни от противников бомбардировачи, изтребители и ракети.

Нейното преимущество пред американските системи " Пейтриът " е, че радиусът им на деяние покрива 360 градуса, по отношение на 120 градуса на Противовъздушна отбрана системите, създавани в Съединени американски щати. Ракетите C-300 са основани на колесни транспортни средства, което ги прави мощно мобилни и сложни за засичане от съперника. Времето за оперативно разрастване е единствено пет минути.

Противоракетната ракетна система C-300 е замислена в средата на осемдесетте години като средство за ефикасна битка с нисколетящи високоскоростни цели.

Комплексът C-300 е в положение бързо да реагира на зараждащите закани заради високата скорост на системите за разкриване и ориентиране, изравнявайки фактора на изненадата, с помощта на радарната система за ранно засичане на задачите. Ракета 48N6 е основата на огневата мощност на системата. Тя има неповторими полетни характерности и огромна мощ на заряд.

Българските въоръжени сили постоянно извършват огневи образователни задания с комплексите C-300 на полигона в Шабла. Страната ни разполага с 2 дивизиона.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР