Ракетната компания на Илон Мъск SpaceX трябва да изведе следващия

...
Ракетната компания на Илон Мъск SpaceX трябва да изведе следващия
Коментари Харесай

Руска космонавтка излита със Space X

Ракетната компания на Илон Мъск SpaceX би трябвало да изведе идващия екипаж на Международната галактическа станция в орбита в сряда, като съветският космонавт Анна Кикина ще лети с двама американски и един японски астронавт към Международната галактическа станция, предава Ройтерс.

Ракетата-носител на SpaceX - Falcon 9, дружно с капсулата Crew Dragon е сложена на стартовата площадка в галактическия център " Кенеди " на НАСА в Кейп Канаверал, щата Флорида.

Четиричленният екипаж би трябвало да доближи Международната галактическа станция (МКС) след полет от към 29, с цел да стартира 150-дневна научна задача на борда на орбиталната лаборатория.

Мисията, наречена Crew-5, е петият пълностоен екипаж на МКС, който НАСА изпраща благодарение на SpaceX, частна ракетна стратегия, учредена от притежателя на Tesla Илон Мъск. Тази стратегия стартира да изпраща американски астронавти в Космоса през май 2020 година

Последният екип се управлява от Никол Аунапу Ман , деец военен водач, която написа история на галактическите полети като първата жена индианка от коренното население , изпратена в орбита от НАСА, и първата жена, заела командирското място на SpaceX Crew Dragon .

Мисията Crew-5 е забележителна и с включването на съветския космонавт Анна Кикина, на 38 години, единствената жена космонавт на дейна работа за съветската галактическа организация Роскосмос и единственият руснак, който ще лети на борда на американски галактически транспортен съд на фона на световното напрежение към войната в Украйна. Последният съветски космонавт, който хвърча на борда на американски транспортен съд в орбита, направи това през далечната 2002 година с галактическа совалка на НАСА.

Кикина всъщност си замени местата с астронавт на НАСА, който зае мястото си на борда на " Союз "   предишния месец според, подписано от НАСА и Роскосмос през юли. Кикина ще бъде едвам петата рускиня, изпратена в Космоса.

Командирът Ман, 45-годишна, полковник от Корпуса на морската пехота на Съединени американски щати и пилот-изтребител, взела участие в бойни задачи в Ирак и Афганистан, има магистърска степен по инженерство и е специализираlа в механика на флуидите.
 Никол Ман
Източник:

Никол Ман

Като регистриран член на племето Вайлаки от индианските племена от Кръглата котловина, Ман ще стане първата индианка, която лети в Космоса. Единственият различен радикален американец, изстрелян в орбита, беше Джон Херингтън, който хвърча на задача на совалката през 2002 година

Другият американец в екипажа е сътрудника на Ман от НАСА и новобранец в галактическите полети Джош Касада , 49-годишен, авиатор от Военноморски сили на Съединени американски щати и тестов водач с докторска степен по физика на частиците с висока сила.

Екипажът с добавя с астронавта на японската галактическа организация JAXA, ветеранът Коичи Ваката, на 59 години , специалист по роботика, който лети за пети път в Космоса.

Екипажът на Crew-5 ще бъде посрещнат от седемте сегашни жители на МКС - екипът на Crew-4, състоящ се от трима американци и италиански астронавт, която е и пълководец на МКС сега, както и двама руснаци и астронавтът на НАСА, който хвърча с тях в орбита на полет на " Союз ".

Новопристигащите са натоварени с провеждането на повече от 200 опита, доста от тях фокусирани върху медицински проучвания, вариращи от 3-D " био-отпечатване " на човешка тъкан до проучване на бактерии, култивирани в микрогравитация.

МКС, с дължината на футболно игрище и най-големият неестествен обект в Космоса , е непрестанно населяван от ноември 2000 година Тя е ръководена от управителен от Съединени американски щати и Русия консорциум, който включва Канада, Япония и 11 европейски страни.

Станцията е основана частично, с цел да усъвършенства връзките сред Вашингтон и Москва след разпадането на Съветския съюз и края на съперничеството от Студената война, което подтиква първичната галактическа конкуренция сред Съединени американски щати и Съветския съюз.

Но съдействието сред НАСА и " Роскосмос " беше подложено на тестване както в никакъв случай до момента, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари на фона на широкообхватните наказания против Москва.

По време на брифинг с НАСА и SpaceX в понеделник, високопоставения чиновник на " Роскосмос ", Сергей Крикальов - последният руски космонавт останал в Космоса след разпада на Съюз на съветските социалистически републики сподели, че да продължи с МКС до 2024 година и се надява да обезпечи " позволение " на Кремъл да продължи партньорството, до момента в който Русия не построи нова галактическа станция.

НАСА се надява да поддържа работата на МКС със своите съществуващи сътрудници почти до 2030 година
 Русия отсрочи задачата си до Луната
Русия отсрочи задачата си до Луната

Предвижда се тя да се организира през 2023 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР