Ракетната атака срещу страната на НАТО - Полша - веднага

...
Ракетната атака срещу страната на НАТО - Полша - веднага
Коментари Харесай

Америка посочи виновника за ракетната атака срещу Полша

Ракетната офанзива против страната на НАТО - Полша - незабавно провокира вълна от обвинявания от западни политици против Русия. Без да чакат следствие, те незабавно показаха виновността на Москва в този случай. Но много бързо антируските изказвания на членовете на НАТО стихнаха. Гледната точка на груповия Запад беше поправена от Джо Байдън. Защо Вашингтон реши да признае виновността на Украйна за случая?

Страните от НАТО няма да употребяват член 4 от Северноатлантическия контракт за започване на съвещания поради случая с рухването на ракети в Полша покрай украинската граница. Това заяви в сряда генералният секретар Йенс Столтенберг след среща на Северноатлантическия съвет на равнище непрекъснати представители.

Четвърти член от Устава на НАТО допуска съвещания на страните от Алианса, в случай че една от тях разгласи, че е застрашена. По-известният член 5, припомняме, гласи, че офанзива против една от страните-членки на НАТО ще се смята за офанзива против целия Алианс. Заявявайки, че НАТО няма да употребява член 4, Столтенберг в действителност удостовери, че историята за „ съветската ракетна офанзива против Полша “ стихва.

Припомняме, че предходния ден в село Пшеводув покрай полско-украинската граница, съгласно предварителната версия, са паднали две ракети (според други версии това може да са елементи от една ракета). Експлозията, оставила след себе си бездънен кратер в земята, умъртви двама души. Полското външно министерство побърза да заяви, че падналата ракета е създадена в Русия.

„ Поляците имаха всички вероятни средства, с цел да оповестят неотложно, че става дума за фрагменти от ракета С-300 от украинския противоракетен комплекс “, сподели по този мотив прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков. „ Съответно всички специалисти незабавно биха разбрали, че това не може да е ракета, която е обвързвана с съветските въоръжени сили “, сподели той. Но полското външно министерство и други представители на Варшава избраха да подвигат антируска нервност.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, без да чака изказвания от публична Варшава, упрекна съветската страна. „ Да се обстрелват с ракети територия на НАТО. Това е съветски удар по груповата сигурност! Това е доста забележителна ескалация. Трябва да действаме “, сподели Зеленски.

Версията за нахлуване на Русия против страната от Северноатлантическия алианс незабавно бе подкрепена от балтийските съседи на Полша. „ Това е нов стадий от ескалацията на спора, на който НАТО като цяло би трябвало да отговори съответно “, сподели президентът на Литва Гитанас Науседа. Председателят на сейма на Литва Виктория Кмилите-Нилсен назова случая " съветски ракетен гнет ". „ Латвия изцяло поддържа нашите полски другари и осъжда това закононарушение “, написа латвийският министър на защитата Артис Пабрикс в обществените мрежи. А от естонското външно министерство подчертаха, че са подготвени да „ защитят всеки сантиметър от територията на НАТО “.

Но доста скоро версията за „ съветската ракетна офанзива против Полша “ стартира да се разпада. Полският президент Анджей Дуда съобщи, че няма доказателства, които да потвърждават, че рухването на ракетите е нахлуване против страната. Според него ракетите евентуално са съветско произвеждане, само че към този момент не може да се откри кой е виновен за случая, защото тези ракети са в арсенала на Русия и Украйна. Нещо повече, Дуда призна, че към този момент има доста доказателства, че украинска ракета за Противовъздушна отбрана е паднала в страната.

Но последната дума пристигна от президента на Съединени американски щати Джо Байдън. В изказване за пресата той призна дребната възможност ракета да бъде изстреляна от съветска територия. Това умозаключение е направено след проучване на траекторията на ракетата. „ Ще разберем какво тъкмо се е случило. Едва тогава идната ни стъпка ще бъде групово избрана. Моите сътрудници и аз бяхме изцяло съгласни с този проект “, сподели Байдън.

Генералният шеф и член на президиума на Руския съвет по интернационалните въпроси Андрей Кортунов счита, че Байдън не е обвинил Москва за случая заради опасения от директен боен конфликт на Съединени американски щати с Русия. „ Ако приемем, че ударът на територията на Полша е нанесен от съветските въоръжени сили и Байдън съобщи, че Съединени американски щати имат намерение да защитят всеки сантиметър от територията на НАТО, това може да провокира война “, сподели Кортунов.

Според специалистите е имало прекалено много несъответствия в в началото изказаните версии за присъединяване на Русия в случая. „ Сега в страните от НАТО споделят, че в случай че Русия не беше почнала специфична интервенция в Украйна, сходен случай би бил неосъществим. Но тази логическа верига може да бъде продължена безпределно. Всяка страна има своя логичност “, уверен е Кортунов, като добави, че Украйна е трябвало да се извини за рухването на ракетата и да изясни случилото се като неточност.

Политологът-американист Малек Дудаков е уверен, че обвиняването на Русия за рухването на украинска Противовъздушна отбрана би било нелепост от устата на Байдън. „ Фактът, че това е ракета от украинската система за Противовъздушна отбрана С-300, е доказан. Белият дом не е заинтригуван спорът в Украйна да излезе отвън неговите граници. Подобно нещо би довело до пряк конфликт сред Русия и НАТО “, изясни политологът.

Събеседникът акцентира, че водещата позиция в НАТО принадлежи на Съединени американски щати, а не на Канада и Англия. „ Америка сподели много уверена позиция във връзка с случая. Мисля, че това ще охлади доста горещи глави на Запад, които биха желали освен да обвинят, само че и неотложно да санкционират Русия “, заключи политологът.

След изказването на Байдън риториката на груповия Запад се промени доста: изказванията започнаха да се свеждат до обстоятелството, че ракетите, паднали в Полша, са украински, само че „ Русия е отговорна “. Така генералният секретар на НАТО Столтенберг, признавайки, че съгласно прелиминарен разбор случаят е породен от украинската противовъздушна защита, отблъскваща офанзивата на съветски ракети, разгласи, че „ Русия носи безспорна отговорност “.

Премиерите на Англия и Канада Риши Сунак и Джъстин Трюдо се изрекоха в същия дух в диалог със Зеленски в сряда: без значение от резултатите от следствието на случая в Полша, „ Русия е отговорна “ за случилото се. Видите ли, тя носи виновността за отприщването на украинския спор. И най-после, полският президент Дуда също сподели, че Киев се „ отбранява “, а Русия сякаш е отговорна, че украинските ракети са паднали на полска територия. Но означаваме, че тези риторични извършения към този момент не бяха свързани с никакви на практика „ ограничения за групова отбрана на НАТО от съветски удар против Полша “.

Вечерта се оказа, че вчерашните гръмки изказвания на Киев за " съветски удар по груповата сигурност " в действителност са политическа клоунада. Си-Ен-Ен, базирайки се на източници в Белия дом, сподели: Вашингтон даде своята оценка на случая въз основа на данни от украинската войска. Те осведомиха Съединени американски щати и други западни съдружници, че украинските системи за Противовъздушна отбрана са работили в интервала, съвпадащ с случая в Полша, както и наоколо до мястото на случая.

Трябва да се означи, че опитът на Киев да упрекна Русия, че в действителност е нападнала една от страните от НАТО с апел към Алианса да „ работи “, в действителност шокира американското общество.

„ Украйна се опита да стартира Трета международна война през вчерашния ден, когато украинска ракета удари страна от НАТО и умъртви почтени цивилни “, написа в обществените медии видният американски политически коментатор Бени Джонсън. „ Украинските водачи излъгаха и упрекнаха Русия. Публикацията на „ Асошиейтед прес “ ясно демонстрира това. Украинските водачи излъгаха, до момента в който се опитваха да стартират пълномащабна Трета международна война. Това са обстоятелствата “, добави той.

Бизнесменът Доналд Тръмп-младши, наследник на някогашния президент, написа в своя блог: „ След като украинска ракета удари нашия съдружник в НАТО Полша, можем ли най-малко в този момент да спрем да харчим милиарди за въоръжаване на Украйна? “

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР