Ракетите започнаха около 6:30 сутринта, каза Тал Гибли пред CNN.

...
Ракетите започнаха около 6:30 сутринта, каза Тал Гибли пред CNN.
Коментари Харесай

Ужас в пустинята: Посетителите на музикалния фестивал първо се прикриха от ракети, след което бойци от Газа започнаха да ги стрелят

Ракетите започнаха към 6:30 сутринта, сподели Тал Гибли пред CNN. Тридесет минути по-късно тя и стотици други, присъстващи на музикален фестивал, тичаха, до момента в който бойци от Газа стреляха по тях.

Събитието навън в селска земеделска земя покрай границата сред Газа и Израел е трябвало да бъде танцово празненство, което ще продължи цяла нощ, в чест на еврейския празник Сукот. Но когато се зазори, Гибли сподели, че са почнали да чуват сирени и ракети.

„ Дори нямахме къде да се скрием, тъй като бяхме навън пространство “, сподели тя пред CNN. „ Всички бяха толкоз паникьосани и започнаха да вземат нещата си. “

Експлозиите могат да бъдат чути във видео, снимано от Гибли, на което тя и другари се разхождат през бързо изпразващите се концертни площадки, почти на две благи от границата.

„ Ima’le “, някой се чува да споделя, нормален израелски израз на боязън или възприятие на стрес.

Гибли и другите не го знаеха, само че на по-малко от две благи, бойци от Газа също бяха почнали да нападат израелски танкове и бойци.

 Ракети са изстреляни от Газа към Израел, в град Газа, на Ракети са изстреляни от Газа към Израел, в град Газа, в събота. class= Ракети са изстреляни от Газа към Израел, в град Газа, на Ракети са изстреляни от Газа към Израел, в град Газа, в събота. Мохамед Салем/Ройтерс

Когато присъстващите избягаха с колите си, Гибли сподели, че пътищата са се задръстили и никой не може да се движи. Тогава започнаха изстрелите, споделя тя.

Гибли стартира да прави повече видеозаписи на задръстването.

„ Карай напред, карай напред “, чува се да споделя някой.

Израелска военна кола се движи против потока на трафика. Виждат се хора на пътя, които се пробват да накарат други коли да му създадат път.

„ О, Боже мой, о, Боже мой… поради проникналите. ”

Някой отвън колата се чува да крещи: „ Върви! Върви напред! Върви напред! "

Тогава Гибли сподели, че тя и нейните другари изпаднали в суматоха, изоставили колата и почнали да бягат.

„ Като стрелбище “

Видео, циркулиращо в обществените медии, демонстрира тази сцена, когато стотици присъстващи бягат от колите си. На назад във времето се чуват изстрели, защото доста от тях се виждат да тичат през празно поле.

CNN не излъчва видеото в неговата целокупност, защото с приближаването на стрелбата се виждат няколко души, падащи на земята. От видеото не излиза наяве дали падащите хора се прикриват от пукотевица, или са улучени от пукотевица.

Ортел, различен оживял, участвал на фестивала, разказа сцена на безпорядък и суматоха, когато екстремисти започнаха да стрелят по колоната от бягащи транспортни средства.

„ Внезапно от нищото идват изстрели “, сподели тя пред израелската телевизионна станция Канал 12.

 Заловен израелски боец vpx Ройтерс

„ Те започнаха да стрелят във всички направления и аз взех ключовете от колата, просто подкарах и започнах да се движа напред, с цел да се измъкна от изстрелите. “

„ И в един миг те ни изпревариха. Настигнаха ни стрелците. Започнаха да стрелят по нашите коли. Излязохме от транспортните средства. Не продължих да карам. Покрихме се. ”

Гибли сподели пред CNN, че е изтичала до гората и след към час се натъкнала на кола, която се движела по пътя.

„ Влязохме и към момента чухме доста изстрели “, сподели тя.

Тя видя голям брой мъртви и ранени хора в профил на пътя, само че един остана с нея.

Друго видео демонстрира тази сцена: един клиент на концерт е убит пред микробус, а различен е погубен на пътническата седалка в транспортното средство.

Гнусно доказано видео, получено от CNN на сцената, демонстрира двете жертви, които тя е видяла.

„ Беше толкоз ужасяващо и не знаехме накъде да караме, с цел да не срещнем тези зли… хора “, сподели тя. „ Имам доста другари, които се изгубиха в гората за доста часове и бяха простреляни, като че ли беше полигон. “

В момента Гибли се пробва да се свърже с приятелите си, които също бяха на концерта. Тя споделя, че не знае дали други са оживели, дали са били пленени или по-лошо.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР