„Ракетите на Путин“, с които руският президент заплаши Запада миналата

...
„Ракетите на Путин“, с които руският президент заплаши Запада миналата
Коментари Харесай

National Interest: "Ракетите на Путин" от анимация вече стават желязо

„ Ракетите на Путин “, с които съветският президент заплаши Запада предходната година, не престават да се материализират последователно от етап „ анимация “ към етап „ желязо “. Уникалният свръхзвуков блок „ Авангард “ към този момент е поел бойно дежурство.

Крилатият блок е в положение да маневрира и да пробие системата за противоракетна защита на всеки евентуален съперник, което постанова в Пентагона да се преценяват с него. Сега съветските разработчици са дали данни за характерностите на осъществяване на стратегическите ракетни сили на междуконтиненталната балистична ракета, предопределена да доставя бойни глави през океана, и даже демонстрираха макети на ракетата.

„ Сармат “ бе показан на форума „ Армия-2019 “, извършен в Московска област. Производителите не са създали макет в цялостен мащаб, защото ще отнеме доста място. Може би, и на вятъра, защото злокобната междуконтинентална балистична ракета с диаметър 35,5 метра на 3, би събудила благоговение у тези, за които е предопределена. И има от какво да се опасяват.

Пусковото тегло на междуконтиненталната балистична ракета е 208.1 тона, масата на „ потребния “ товар е към 10 тона. За съпоставяне, американският „ Минитмен “ тежи 30 тона с размери 17 метра при 1,68 в диаметър. Обхватът на полетите на американската ракета е към 13 хиляди километра, а на съветската - 18 хиляди километра. Подобен радиус на деяние разрешава да се ударят цели в Съединените американски щати непосредствено от територията на Руската федерация от шахти, без да е належащо да се разполагат още веднъж ракети в Куба или другаде.

Но въпросът не е даже в размера, само че по какъв начин вярно да се употребяват тези междуконтинентални балистични ракети. „ Минитмен “ може да носи най-много 3 бойни глави. Но при създаването на „ Сармат “, съветския боен промишлен комплекс регистрира напредъка на Съединените щати в региона на противоракетната защита и не разчита на „ една огромна бомба “, която би трябвало да изтрие врага от лицето на Земята, а по едно и също време да достави голям брой бойни глави. Така възможностите за навлизане даже в най-модерната система за противоракетна защита са доста увеличени. Веднъж изстреляни, съветските ракети ще реализиран мечтаната цел през полюса, бил той Северен или Южен.

В Съединени американски щати „ Сармат “ са към този момент наричани Сатана-2 задочно. Заслужава да се означи, че известното американско профилирано военнополитическо издание The National Interest " високо оцени капацитета на съветското развиване: „ Стотонният „ Сармат “ (според класификацията на НАТО "Сатана-2 “) с повече от дузина бойни глави прави 39-тонния „ Минитмен “ просто "реактивна съчка за зъби ".

Военните анализатори допускат, че един Сармат ще може да изтрие Тексас от лицето на Земята. Да, този щат може да бъде една от главните цели на междуконтиненталната балистична ракета, защото е един от водещите горивни и енергийни центрове в Съединени американски щати. Всъщност, в случай че има задоволително такива ракети, съветското министерство на защитата, при положение на война, като ответна стъпка, би могло трайно да лиши Съединените щати от статут на свръхсила, унищожавайки няколкото огромни агломерации, където се образува към половината от Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати.

Остава да се надяваме, че това в никакъв случай няма да е належащо, и да изчакаме появяването на „ Сарматите “ на бойно дежурство, тъй че „ хегемонът “ да маха с юмруци допустимо минимум, решавайки въпросите си не посредством военна мощ, а посредством договаряния. Производството на новите междуконтинентални балистични ракети ще стартира през 2021 година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР