Ракети на Хизбула поразиха третия по големина израелски град Хайфа,

...
Ракети на Хизбула поразиха третия по големина израелски град Хайфа,
Коментари Харесай

Хизбула нанесе удари по Израел в деня на годишнината от началото на войната в Газа

Ракети на " Хизбула " поразиха третия по величина израелски град Хайфа, заяви полицията по-рано през днешния ден, представена от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Израелски медии оповестиха за 10 ранени в северната част на страната в деня, в който се навършва една година от началото на войната в Газа.

Подкрепеното от Иран ливанско шиитско придвижване " Хизбула " - съдружник на палестинската радикална формация " Хамас ", която се бори с Израел в Газа - съобщи, че е изстреляла залп от ракети " Фади 1 " към военна база южно от Хайфа.

Според медиите две ракети са поразили намиращия се на Средиземно море град Хайфа, а пет ракети са блъснали град Тиберия, на към 65 км. Полицията съобщи, че са нанесени вреди на няколко здания и има сигнали за потърпевши хора, някои от които са откарани в близката болница. 

Израелската войска заяви, че е направила нахлуване с изтребители против цели, свързани с разследващата централа на " Хизбула " в Бейрут, в това число средства за събиране на разследваща информация, командни центрове и други инфраструктурни обекти.

През последните няколко часа при въздушни удари са били изумени хранилища за оръжия на " Хизбула " покрай Бейрут, съобщи армията и добави, че след офанзивата е имало вторични гърмежи, което демонстрира съществуването на оръжия вътре. Нанесени са вреди и по обекти на " Хизбула " в Южен Ливан и региона на долината Бекаа, в това число по оръжейни хранилища, инфрастуктурни уреди, команден център и пускова установка, заяви армията.

Според военните " Хизбула " съзнателно е разположила своите командни центрове и оръжия под жилищни здания в центъра на Бейрут, застрашавайки мирното население.

На днешния ден Израел отбелязва първата годишнина от офанзивата на " Хамас ", с която стартира войната и която заплашва да докара до по-мащабен спор в Близкия изток. На 7 октомври предходната година бойци на " Хамас " изстреляха ракети против Израел, убиха към 1200 души и взеха към 250 за заложници в Газа, сочат публични израелски данни. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР