Ракети „Искандер” са били изстреляни от Беларус към Украйна, предаде

...
Ракети „Искандер” са били изстреляни от Беларус към Украйна, предаде
Коментари Харесай

Ракети „Искандер” са били изстреляни от Беларус

Ракети „ Искандер” са били изстреляни от Беларус към Украйна, съобщи Би Би Си, базирайки се на украинското вътрешно министерство.

Новината идва, откакто украинският президент Володимир Зеленски удостовери, че украинска и съветска делегации би трябвало да се срещнат за договаряния на границата на Беларус с Украйна, само че без да прецизира по кое време. Ракети „ Искандер” са били изстреляни от Мозир в Беларус. „ Те (ракетите) са донесли гибел някъде... значи това е примирието, което имаме?”, съобщи Антон Херащенко, съветникът към украинското вътрешно министерство.

Украинска и съветска делегации ще се срещнат за договаряния на уговорено място на беларуско-украинската граница, заяви по-рано през днешния ден канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски. Преговорите, първи по рода си, откакто Русия стартира пълномащабна инвазия в Украйна, ще се проведат без предварителни условия и са контрактувани вследствие на телефонен диалог сред Зеленски и беларуския президент Александър Лукашенко, сподели украинският президент.

Руският президент Владимир Путин подреди привеждането на силите за стратегическо въздържане на съветската войска в специфичен режим на носене на бойно дежурство, съобщи ТАСС. " Висшите длъжностни лица на водещите страни от НАТО позволяват нападателни изявления по адрес на нашата страна. Затова заповядвам на министъра на защитата и на началника на Генералния щаб да слагат силите за въздържане на съветската войска в специфичен режим на носене на бойно дежурство ", сподели Путин на среща със Сергей Шойгу и Валерий Герасимов. Според уеб страницата на съветското министерство на защитата Силите за стратегическо въздържане са " гръбнакът на бойната мощност на съветските въоръжени сили, предопределени за въздържане на експанзия против Русия и нейните съдружници и за разгромяване на агресора във война посредством потребление на разнообразни типове оръжия, в това число нуклеарни ", отбелязва организация Интерфакс. Силите за стратегическо въздържане включват Стратегически настъпателни сили (СНС) и Стратегически отбранителни сили (СОС).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР