Ракетен удар е повредил търговски кораб в Червено море край

...
Ракетен удар е повредил търговски кораб в Червено море край
Коментари Харесай

Ракета удари кораб край Йемен

Ракетен удар е развалил търговски транспортен съд в Червено море край Йемен, оповестиха наблюдаващи на морската сигурност, до момента в който подкрепяните от Иран бунтовници хути в страната заплашваха да разширят продължаващата от месеци акция, която наруши международната търговия.


Екипажът не е потърпевш и корабът е траял пътуването си, оповестиха от Ambrey след случая западно от следеното от бунтовниците пристанище Ходейда, съобщи Агенция Франс Прес.

" Търговски транспортен съд е съобщил, че е бил изумен от ракета и плавателният съд е претърпял известни вреди ", обявиха от UKMTO.

Американската войска заяви, че е унищожила девет противокорабни балистични ракети и два безпилотни самолета, откакто хутите са обстрелвали кораби в Червено море и Аденския залив.

Лидерът на бунтовниците Абдул Малик ал-Хути съобщи, че хутите ще разширят нападенията си и ще обзет кораби, пътуващи по по-дългия маршрут към африканския нос Добра вяра.

" С милостта и помощта на Всемогъщия Бог се стремим да им попречим да преминат даже през Индийския океан и от Южна Африка ", сподели той в тирада, излъчена от телевизионния канал на бунтовниците " Ал-Масира ".

" Започнахме да прилагаме обвързваните с това интервенции ", добави той.

Тази седмица в Червено море, Аденския залив и Арабско море са били осъществени дванадесет " интервенции по ориентиране " с потребление на 58 ракети против търговски и военни кораби, съобщи водачът на хутите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР