Ракетен обстрел е бил извършен срещу черноморския украински град Одеса

...
Ракетен обстрел е бил извършен срещу черноморския украински град Одеса
Коментари Харесай

Руски ракетни удари са ударили Одеса

Ракетен обстрел е бил осъществен против черноморския украински град Одеса рано тази заран, заяви Ройтерс. Съобщава се и за пожари в няколко региона на града.

Руското министерство на защитата разгласи, че съветските сили са унищожили петролна рафинерия, употребена от украинските военни, както и три склада за гориво в Одеса.

Това е станало в неделя заран, към 6 ч. локално време, когато над града е бил видян издигнал се пушек. Местните управляващи в града обясниха, че са били ударени „ основни инфраструктурни уреди “. Няма данни за потърпевши хора. По информация на „ Асошиейтед прес “ два от мощните гърмежи са в пристанищната зона.

 

At 6 Am major rocket attack on oil depots close to center Odesa. 4 rockets, 4 hits
— Robert Dulmers (@Saint_Just1965)
„ В някои елементи на града се вижда пушек. Всички съответни системи и структури работят. Няма данни за жертви “, написа в профила си в Телеграм Владислав Назаров, офицер от Южното оперативно командване на Украйна.

В събота Одеса също бе атакувана от Русия с минимум три балистични ракети, макар към момента да не е съществена цел на съветската военна офанзива. Одеса се намира край Черно море и е главната база на военноморските сили на Украйна.

Междувременно не престават опитите за евакуация от Мариупол и близкия до него град Бердянск. Усилията за евакуация се правят благодарение на Международния комитет на Червения кръст. Очакват се рейсове, които да се опитат да доближат по-близо до обсадения град.

Мариупол е главната цел на Русия в югоизточния район на Украйна Донбас и десетки хиляди цивилни там са хванати в капан с стеснен достъп до храна и вода.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР