Ракетата носител, разработена от компанията SpaceX на американския предприемач Илон

...
Ракетата носител, разработена от компанията SpaceX на американския предприемач Илон
Коментари Харесай

Ракета на SpaceX за мисия до Марс се подпали

Ракетата притежател, създадена от компанията SpaceX на американския бизнесмен Илон Мъск за изстрелването на галактическия транспортен съд Starship, се възпламени на стартовата площадка при започване на тестванията.

В понеделник в американския щат Тексас се организираха тествания на първообраз на ракета Super Heavy. Видеозапис на мощната детонация и последвалия пожар беше оповестен в Twitter от основния редактор на NASASpaceFlight.com Крис Бергин.

Мъск реагира на това и означи, че нещата са се развили " не толкоз добре " и екипът му " прави оценка вредите ". " В този случай казусът породи по време на тест за пускане на мотора на Raptor. В бъдеще няма да организираме тестово изстрелване с 33 мотора по едно и също време ", написа Мъск в Twitter.

От своя страна Бергин отбелязва, че пожарът малко след детонацията явно е бил сподавен, макар че на мястото към момента се вижда пушек.

Космическият транспортен съд за многократна приложимост Starship е предопределен за полет до Марс и има потенциал от 100 души. Прототипите на кораба към този момент са тествани няколко пъти, само че до момента са летели в земната атмосфера. От всички летателни проби единствено последният, през май 2021 година, мина без разрушение на машината.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР