Ракетата носител Falcon 9 ще изнесе в орбита в неделя

...
Ракетата носител Falcon 9 ще изнесе в орбита в неделя
Коментари Харесай

SpaceX изстрелва в неделя трета група интернет-спътници Starlink за месец

Ракетата притежател Falcon 9 ще изнесе в орбита в неделя трета партида от 49 минисателита, с цел да попълни орбиталното съзвездие на световната мрежа за интернет покритие на системата Starlink, оповестиха от SpaceX.

Изстрелването е планувано да се извърши от стартовата площадка SLC-4E в базата на американските галактически сили Ванденберг в Калифорния. Това би трябвало да бъде 71-ото изстрелване на група интернет спътници от май 2019 година като част от плана Starlink и третото за този месец. SpaceX към този момент е изстреляла съвсем 3,8 хиляди от тези спътници. Някои от тях обаче не съумяха да влязат в орбита или излязоха от нея. Около 3,5 хиляди устройства остават в орбита в работно положение.

Като второстепенен потребен товар ракетата ще изведе в орбита и апарата ION SCV009 на италианската компания D-Orbit. Той съставлява сателитен влекач, предопределен да извежда минисателити на клиенти в разнообразни орбити. В същото време първата многократна степен на ракетата притежател Falcon 9, която се употребява за седми път, почти 8,5 минути след изстрелването, ще би трябвало да извърши следено отвесно кацане на плаващата платформа  Of Course I Still Love You, която се намира в Тихия океан на 670 км от базата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР