Ракетата Hisar-U, вътрешно разработена система за противовъздушна отбрана с голям

...
Ракетата Hisar-U, вътрешно разработена система за противовъздушна отбрана с голям
Коментари Харесай

Турция ще тества едно от най-мощните си оръжия в Черно море - началната точка е Одрин

Ракетата Hisar-U, вътрешно създадена система за противовъздушна защита с огромен обхват, известна като едно от най-мощните оръжия в инвентара на турските въоръжени сили, се чака да бъде тествана в зона от 850 километра в Черно море тази седмица. Tова оповестяват локалните медии, базирайки се на известия на Министерството на защитата.

Плановете са ракетата да бъде изстреляна от северозападната провинция Одрин и да удари цел в северния град Гиресун - в 850-километрова радарна линия.

Hisar (на турски: " цитадела " ) е семейство ракетни системи земя-въздух с дребен, междинен и огромен обхват. Ракетите са създадени от Roketsan, до момента в който множеството датчици и електроника са създадени от Aselsan. Семейството ракети се състои от Hisar-А с дребен обхват, Hisar-О със междинен обхват, Hisar-U с огромен обхват и системата за противовъздушна защита SİPER. 

История 

На 18 април 2007 година турското държавно управление насочи покана до интернационалните и локални отбранителни компании, с искане на оферти, които дават отговор на условията за противовъздушна защита на ниска до междинна надморска височина в границите на Турция.

На 28 септември 2008 година беше издадено следващо искане за оферти за непосредствено придобиване на 18 системи и варианти за до 27 спомагателни системи.
 Кой липсва в класацията Топ 100 на отбранителните компании в света?
Кой липсва в класацията Топ 100 на отбранителните компании в света?

Фундаменталните промени в отбранителната промишленост

След първичните ракетни проби, които бяха извършени за Hisar-А през 2013 година и Hisar-О през 2014 година, системата влезе в индустриална фаза.

Окончателният контракт в последна сметка беше предоставен на Aselsan като основен реализатор на 20 юни 2015 година Други подизпълнители включват Tübitak Sage за бойна глава и батерия и Meteksan Savunma за връзка за данни. 

При тест на 7 декември 2017 година за първи път беше осъществена пукотевица по стръмна траектория от системите Hisar, като в същото време сполучливо беше тествана и тяхната 360-градусова отбрана. Извършени са и летателни и балистични проби. Успешно бяха осъществени и тествания на самолети-мишени, разкриване и следене на цели, командване и ръководство на огъня и бомбени прицели със междинен обхват.

През септември 2020 година стана ясно, че усъвършенствани версии на Hisar A и O като A+ и O+ са създадени след противоположна връзка по отношение на характерностите на ракетите. Тогава стана още ясно, че ще бъде създаден вид, който да запълни празнината сред Hisar O и Hisar U.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР