Ракетата Фалкон Хеви на Спейс Екс доказа, че Марс е

...
Ракетата Фалкон Хеви на Спейс Екс доказа, че Марс е
Коментари Харесай

До 30 г. ще си купим билет до Марс

Ракетата „ Фалкон Хеви ” на „ Спейс Екс ” потвърди, че Марс е постижим за индивида и е първа стъпка към превръщането на галактическото пространство в нещо, налично за всеки един от нас. Това разяснява пред bTV aстрофизикът и основен редактор на „ Би Би Си Знание ” доктор Владимир Божилов. „ След не повече от 30 години ще можем да си купим безценен билет за Марс, задоволително на ниска цена билет за Луната и наличен полет в околоземна орбита ”, счита той.

 

 Защо Марс? „ Ако създадем база на Луната, тя не съставлява чак толкоз добър късмет за проект Б на човечеството (…) Марс дава прозорец към предишното и бъдещето на Земята – пред 3 милиарда години е имало вода, хората са можели да дишат въздуха, гигантска злополука е трансформирала Марс в алена пустиня ”.

 

Според Божилов Земята, сама по себе си, няма проблем с оцеляването, само че ние, като нейни жители, застрашаваме себе си с недалновидни решения. Затова и Стивън Хокинг предизвестява, че в околните 50 години би трябвало да колонизираме Луната или Марс.

 

Иначе има риск изстреляната от „ Фалкон Хеви ” и запътила се към Астероидния пояс „ Тесла ” да остане единственият спомен за човечеството. „ На аления автомобил има кварцов диск с информация – един Ноев ковчег с история, просвета и класика от Земята ”, уточни доктор Владимир Божилов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР