Ракета №1 на България в женския тенис Виктория Томова постигна

...
Ракета №1 на България в женския тенис Виктория Томова постигна
Коментари Харесай

Престижна дубайска победа за Томова, ще срещне Ерани

Ракета №1 на България в женския тенис Виктория Томова реализира втора поредна победа на мощния ITF шампионат в Дубай, който е с награден фонд 100 хиляди $ и гостолюбие.

В мач от втория кръг международната №144 победи тенисистка от топ 100 в лицето на Катерина Козлова, която сега е 87-а в класацията – 7:6(6), 5:4 и отричане на съперничката.

Двубоят бе изпълнен с голям брой пробиви, само че Томова сподели класа в решителните моменти. Тя губеше с 4:5 в първия сет, когато Козлова сервираше за продобиване на частта. В този миг българката върна пробива, спасявайки и сетбол. В последвалия тайбрек още веднъж Козлова първа доближи до сетбол, само че Томова взе идващите три точки и поведе.

Втората част стартира с два брейка и 3:0 за българката. Козлова обаче върна и двата преди серия от още три поредни пробива. Така при 5:4 Томова трябваше да сервира за продобиване на дуела, само че в този миг съперничката ѝ се отхвърли и по този начин българката се класира на четвъртфиналите.

Там нейната съперничка ще бъде доста съществено име в тениса – някогашната №5 в света и финалистка от Ролан Гарос Сара Ерани, която обаче сега е единствено една позиция пред Томова в ранглистата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР