Ракета №1 на България в дамския тенис Виктория Томова загуби

...
Ракета №1 на България в дамския тенис Виктория Томова загуби
Коментари Харесай

Виктория Томова загуби мача за влизане в основната схема в Ийстборн

Ракета №1 на България в дамския тенис Виктория Томова загуби мача си за място в главната скица на шампионата от сериите WTA 250 в Ийстборн, откакто отстъпи с 6:4, 2:6, 6:7(4) на белгийката Кирстен Флипкенс.

Любопитното е, че за някогашната №13 това е предпоследен в нейната кариера, откакто тя към този момент разгласи, че ще постави завършек на кариерата си след тазгодишния Уимбълдън.

В първия сет Томова осъществя пробив още в откриващия гейм и до края на частта не изпусна самодейността - 6:4.

Белгийката обаче отговори уместно във втората част и след два осъществени пробива и 6:2 в своя изгода вкара дуела в съдбоносен трети сет.

Последната част беше и най-оспорваната, като българката пропусна точка за пробив при 5:5 и в последна сметка изходът от мача трябваше да бъде решен в тайбрек. За страдание, в него Флипкенс взе ранен задатък от 5-1 точки и въпреки Вики да отрази два мачбола при третия белгийката взе своето и затвори мача след близо два часа игра.

Така, Кирстен Флипкенс си заслужи място в главната скица в Ийстборн, до момента в който Томова към този момент насочва взор към Уимбълдън, където ще играе в същинската част на конкуренцията за повторно в своята кариера.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР