Ракета, построена от компанията на Джеф Безос Blue Origin, изведе

...
Ракета, построена от компанията на Джеф Безос Blue Origin, изведе
Коментари Харесай

На 17 г. тя печели парите в семейството си, а сега достигна и до космоса

Ракета, издигната от компанията на Джеф Безос Blue Origin, изведе петата си група пасажери в космоса, като измежду тях бе и първата жена, родена в Мексико, която реализира сходно пътешестване.

Дългата 20 метра суборбитална ракета на Blue Origin изведе в събота шестимата пасажери на височина от близо 100 км. над земната повърхнина, което се смята за границата на Космоса и им обезпечи няколко минути безтегловност преди да се насочи към приземяване.

Много пасажери към този момент са платили неназована сума за своите места на полета. Катя Ечасарета, инженер и теоретичен комуникатор от Гуадалахара, Мексико, обаче е определена от организацията с нестопанска цел Space for Humanity да се причисли към задачата всред хиляди претенденти. Целта на организацията е да изпраща "изключителни водачи " в космоса и да им разреши да изпитат така наречен „ взор от горната страна “, феномен за който постоянно приказват астронавтите, които споделят, че когато човек види Земята от космоса това води до дълбока смяна в метода, по който гледа на нещата.

Ечасарета споделя пред CNN Business, че е изпитала този резултат по "по неин личен метод. "

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от KAT ⭐️ ECHAZARRETA | Engineer (@katvoltage)

Ечасарета е първата жена, родена в Мексико, която пътува до Космоса, както и вторият гражданин на страната след Родолфо Нери Вела, академик, който се причислява към една от задачите на НАСА през 1985 година

Тя се мести със фамилията си в Съединени американски щати на 7-годишна възраст.

В интервала сред нейната 17-а и 18-а годишнина Ечасарета била индивидът, който носел главно приходите в фамилията си, с помощта на заплатата ѝ от McDonald's.

"Работила съм до четири работи по едно и също време, единствено с цел да се опитам да завърша лицей, защото това бе доста значимо за мен, " споделя тя.

В днешно време Ечасарета работи по магистърската си степен по инженерни науки от университета Джонс Хопкинс. Преди това е работила в лаборатория на НАСА в Калифорния и може също по този начин да се похвали с над 330 000 почитатели в TikTok,както и с научна поредност по YouTube. Ечасарета също по този начин е водеща на предаване по CBS на име "Неудържима задача. "

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР