Ракета носител Falcon 9 ще изстреля група от 14 спътника

...
Ракета носител Falcon 9 ще изстреля група от 14 спътника
Коментари Харесай

14 спътника на SpaceX ще дебнат за ракетно нападение срещу космическите сили на САЩ

Ракета притежател Falcon 9 ще изстреля група от 14 спътника на новата система за предизвестие за ракетно нахлуване на галактическите сили на Съединени американски щати в четвъртък, оповестиха от компанията-разработчик SpaceX.

Космическите апарати в границите на задачата Tranche 0 е първата част от основаването на галактическата архитектура Proliferated Warfighter на Агенцията за галактическо развиване. Новата система ще се състои от многослойна мрежа от спътници и поддържащи детайли, които ще обезпечат световните военни връзки и опциите за предизвестие, индикация и следене на ракети на височина 950 km в околоземна орбита.

Изстреляните в четвъртък галактически апарати включват четири спътника за разкриване и следене на хиперзвукови и балистични ракети, оборудвани с инфрачервени датчици с необятно поле на видимост (OPIR) и 10 спътника за лазерна връзка, маршрутизиране на данни, навигация и аварийна система за надзор. Първата степен на ракетата- притежател за многократна приложимост Falcon 9 се употребява за повторно. Тя би трябвало да кацне във военновъздушната база Ванденберг към осем минути след изстрелването.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР