Ракета номер 1 на България Григор Димитров загуби във втория

...
Ракета номер 1 на България Григор Димитров загуби във втория
Коментари Харесай

ЖАЛКО! Григор Димитров крушира във втория кръг в Монако

Ракета номер 1 на България Григор Димитров загуби във втория кръг на Мастърса в Монте Карло от Иржи Лехечка с 0:2 сета (6:7; 4:6) и отпадна от шампионата. В първи кръг Гришо победи американеца Бен Шелтън с 2:1 (6:1, 3:6, 6:3), само че през днешния ден направи доста непредизвикани неточности и това се оказа решаващо.

Григор Димитров стартира мощно първия гейм, като съумя да проби чеха, който получи правото да сервира първи. Българинът обаче позволи да бъде продънен при първото си подаване, откакто направи двойка неточност, откакто към този момент изоставаше с 30:45 - 1:1. Лехечка съумя да вземе и третия гейм, с който да поведе преди първата отмора. Димитров съумя да вземе своя втори сервис гейм на нула, с което изравни при 2:2. Чехът съумя да вземе петия гейм. Григор стартира шестия гейм с двойна неточност, само че в последна сметка съумя да говземе след 40:30 - 3:3.

Първата ни ракета съумя да реализира пробив в седмия гейм, откакто осъществя брейк пойнт, откакто поведе с 40:30 на Лехечка. Чехът бе напът да върне пробива в идващия гейм, само че Димитров съумя да избави два брейк пойнта и поведе с 5:3. Световният номер 42 съумя да завоюва идващото си подаване, само че Григор беше на единствено един сервис гейм от спечелването на първия сет. След единствено една позволена точка, Иржи Лехечка съумя да реагира и проби хасковлията за 5:5 след 38 минути игра в Монте Карло. В единдасетия гейм Димитров обърна ужасно топката по правата, с цел да поведе с 40:15, след което пропиля два брейк бол-а и не съумя да върне пробива. След нервозен 12-и гейм Гришо съумя да доближи до равенството и по този начин двамат тенисисти ще играят тайбрек. Лехечка съумя да завоюва първия сет след 57 минути игра, откакто се нложи със 7:4 точки в тайбрека.

Григор Димитров започва мъчно втория сет, като бе напът да допусне ранен пробив, само че избави брейк пойнтна и завоюва първия гейм. Лехечка обаче отвърна за 1:1. В третия гейм Гришо позволи единствено една точка при 15:15 и по този начин съумя да поведе с 2:1 преди първата отмора във втория сет. Чехът съумя да завоюва идващия гейм на нула, а до втората отмора Димитров позволи единствено една неточност в петия гейм и поведе с 3:2. След непредизвикана неточност от страна на Лехечка, Григор понижи до 30:40 в шестия гейм, който обаче бе извоюван от чеха - 3:3.

Първата ракета на българския тенис мъчно съумя да измъкне седмия гейм, с цел да поведе с 4:3 при третата отмора във втория сет. След като три пъти пропусна да поведе при 40:40, Григор Димитров отстъпи в осмия гейм, след което бе продънен на нула от страна на Иржи Лехечка, който след почивката сервира за успеха в 1/16-финалния дуел в Монте Карло и завоюва срещата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР