Ракета на компанията СпейсЕкс изведе в орбита четирима астронавти, сред

...
Ракета на компанията СпейсЕкс изведе в орбита четирима астронавти, сред
Коментари Харесай

„СпейсЕкс“ изведе 600-ия човек в Космоса за последните 60 години

Ракета на компанията " СпейсЕкс " изведе в орбита четирима астронавти, измежду които е 600-ият човек, достигащ Космоса за 60 години, заяви Асошиейтед прес.

Отлаганият неколкократно полет бе сбъднат единствено два дни откакто " СпейсЕкс " върна на Земята други четирима астронавти от Международната галактическа станция (МКС). Те трябваше да посрещнат на борда новодошлите, на НАСА и " СпейсЕкс " взеха решение да разменят реда на полетите поради атмосферните условия.

" Страхотно пътешестване, по-добро, в сравнение с си представяхме ", сподели командирът на полета Раджа Чари малко откакто галактическият уред излезе в орбита.

Германският астронавт Матиас Маурер от Европейската галактическа организация е 600-ият човек, полетял в Космоса, заяви НАСА въз основа на програмата на задачата. Той и тримата му сътрудници от НАСА би трябвало да дойдат на борда на МКС след 22-часов полет, с към седмица забавяне от авансово плануваното.

Един от астронавтите е имал здравословен проблем. Той се е възстановил изцяло, увериха от НАСА, без да навлизат в детайлности. Оттам не прецизираха дали става дума за заболяване или контузия, единствено означиха, че не става дума за COVID-19.

Списъкът от 600 души, достигнали Космоса, включва съветски и американски астронавти , прекарали по година и повече в орбита, както и туристи, които са пътували до ръба на Космоса - като артиста Уилям Шатнър , който хвърча предишния месец.

Напливът от галактически туристи тази година форсира достигането на броя на хората, стигнали до космоса, до цифрата 600. Това прави приблизително по 10 души годишно с полет в Космоса след Юрий Гагарин през 1961 година, означи Маурер.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР