Ракета, която се очаква да се сблъска с Луната в

...
Ракета, която се очаква да се сблъска с Луната в
Коментари Харесай

Ракетата, която ще удари Луната, не е на SpaceX

Ракета, която се чака да се сблъска с Луната при започване на март, е била основана от Китай, а не от SpaceX, както в началото се твърдеше. Смята се, че машината е с название 2014-065В и е " бустер " за пробния транспортен съд „ Чанъе 5-Т1 “, изстрелян през 2014 година като част от стратегия на Китайската галактическа организация, съобщи „ Гардиън “.

Изненадващото разобличаване направи астрономът Бил Грей, който първи бе забелязал бъдещата колизия. През уикенда той призна за грешката си. Това неразбирателство акцентира „ казуса с неналичието на вярно следене на тези галактически обекти “ съгласно астронома Джонатан Макдауъл.

„ Обектът имаше яркостта, която чакахме, и се появи в предстоящото време и се движеше в рационална орбита “, написа той в своя обява. Но „ видяно в ретроспекция, трябваше да виждам някои странни неща “ за орбитата му, добавя той.

НАСА съобщи в края на януари, че ще се опита да следи кратера на Луната, който ще се образува след удара с ракетата, посредством сонда, която обикаля към естествения ни сателит. Агенцията назова събитието „ вълнуваща изследователска опция “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР