Ракета Atlas 5, превозваща астронавти за първи път от шест

...
Ракета Atlas 5, превозваща астронавти за първи път от шест
Коментари Харесай

Космическият кораб Starliner на Boeing изстрелва първия екипаж тази вечер след години на закъснения: „Абсолютно критичен крайъгълен камък“

Ракета Atlas 5, пренасяща астронавти за първи път от шест десетилетия, беше готова за изстрелване в понеделник вечерта, с цел да усили дълголетието на Boeing забави фериботния транспортен съд на екипажа на Starliner в орбита за първия си пилотиран тестов полет до Международната галактическа станция.

С години закъснение от графика и повече от милиард $ над бюджета, Starliner е отговорът на Boeing на Crew Dragon на SpaceX, към този момент работещ галактически транспортен съд, който е извел 50 астронавти, космонавти и цивилни в орбита в 13 полета, 12 от които до галактическата станция.

НАСА финансира създаването на двата галактически кораба, с цел да подсигурява, че организацията ще може да изстрелва екипажи до аванпоста, даже в случай че фериботният транспортен съд на една компания е бил спрян по някаква причина.

Бари „ Бъч “ Уилмор и Сунита Уилямс, и двамата ветерани пилоти-изпитатели от Военноморски сили и настоящи астронавти на НАСА с четири по-ранни галактически полета, 11 галактически разходки сред тях и общо 500 дни в орбита.

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР