Ракът, наричан също злокачествен тумор или злокачествена неоплазма, е общо

...
Ракът, наричан също злокачествен тумор или злокачествена неоплазма, е общо
Коментари Харесай

Онколог изброи продукти, причиняващи рак

Ракът, именуван също недоброкачествен израстък или злокачествена неоплазма, е общо название на група болести, свързани с необикновен напредък на клетките с капацитет за нахлуване или разпространяване в други елементи на тялото, написа zdrave.to.

В последните години лекарите организират от ден на ден проучвания, с цел да открият каква е повода за това заболяване, с цел да открият и лекуване за него.

``
реклама

Така да вземем за пример американски лекари са открили връзката сред избрани привички и статистическите данни за заболяване от рака.

Експертите са открили, че честата консумация на храни и питиета, чиято температура надвишава 60 градуса, може да докара до рак на хранопровода. Освен това честата приложимост на кафе и яденето на алено месо също са рисков фактор. Друга причина за болестта може да бъде хроничната липса на сън.

Според лекар Александър Машчан от Федералния център за детска хематология, онкология и имунология, такива проучвания се организират върху огромни групи пациенти, което може да докара до всевъзможни грешки, по тази причина тези данни би трябвало да се третират с нараснало внимание.

" Тези данни са сигурно са забавни и ненапълно надеждни, само че, несъмнено, те би трябвало да бъдат доказани ", споделя онкологът и добавя: Но появяването на този лист въобще не значи, че всеки в този момент би трябвало всеобщо да се откаже от месото и кафето.

В същото време Александър Машчан твърди, че в листата има артикули, честото потребление на които може да докара до развиването на разнообразни болести, в това число онкологични.

„ Вероятността от рак на хранопровода при хора, които употребяват доста гореща храна или питиета, в действителност се усилва “, отбелязва лекарят. - Това беше потвърдено от дълго време. Предразположението към левкемия може да се появи у кърмещи майки, които обичат да се поглезят със зелен чай.

Напитката, която по принцип е антиоксидант, може да провокира спиране в структурата на ДНК, - сподели специалистът. - И има документални доказателства, че майки, които злоупотребяват със зелен чай или вино, са родили деца с вродена левкемия.

Между другото, специалистът означи, че тези проучвания значат, че би трябвало да се храните, придържайки се към правилото на " златната среда ".

" Всичко е потребно в умерено количество. И всичко е самостоятелно, тъй като в случай че 100 души пият алено вино и ядат алено месо, три от тях ще развият рак на червата ", споделя специалистът.

Той отбелязва, че умерената консумация на изброените артикули няма да докара до съществени последствия за здравето. Но в това време няма универсална рецепта за безусловно всеки човек.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР