Ракът на гърдата е тежко заболяване, което обаче не слага

...
Ракът на гърдата е тежко заболяване, което обаче не слага
Коментари Харесай

Ракът на гърдата не е край за мечтата да имаш бебе

Ракът на гърдата е тежко заболяване, което обаче не поставя завършек на опцията дамите да станат майки. Най-доброто, което може да се преприеме сега на слагане на диагнозата е замразяването на яйцеклетки. И след прекосяване на лекуването и изчистването на злокачественото обучение, дамите могат да пристъпят към фантазията си да имат дете.

Затова и у нас се организира акция "Запази надежда”, в границите на която през този и идващия месец ще бъдат осъществени 300 безвъзмездни прегледа.

Пред NOVA Анета Тодорова описа, че е диагностицирана през 2018 година Когато е на 34 година животът й се прекатурва.

Преди да стартира лекуването си обаче експертите я поучават да замрази яйцеклетки. В множеството случай след химио - и лъчетерапия репродуктивността понижава.

"Имаме ли млади, нераждали пациентки, това е една доста значима част от диалога, който всеки медицински онколог би трябвало да организира. Колкото по-бързо ние с сътрудниците от Репродуктивно здраве се организираме, толкоз по-нататъшното лекуване за нея и възможна бременност ще бъдат по-успешни”, съобщи онкологът доктор Мила Петрова.

Според доктор Петрова всяка млада жена диагностицирана в ранен стадии с карцином на гърдата, има огромен късмет да стане майка след привършване на лекуването, стига преди започването му, да е замразила яйцеклетки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР