Ракът на гърдата е един от най-смъртоносните и все по-често

...
Ракът на гърдата е един от най-смъртоносните и все по-често
Коментари Харесай

Вижте какво да промените в живота си, за да се предпазите от рак на гърдата

Ракът на гърдата е един от най-смъртоносните и все по-често появяващи се типове рак. Никоя жена не е застрахована, без значение дали е в млада, междинна или преклонна възраст. За да се предпазим от рак на гърдата можем да променим някои привички в живота си, написа az-jenata.bg. Взимане на дребни дози аспирин
Изследванията са потвърдили, че дребните дози аспирин на ден понижават сърдечносъдовия риск. Проучвания за въздействието на аспирина в предварителната защита на рак на гърдата удостоверяват позитивното му деяние и против подлата болест.
Калифорнийски учени са открили, че рискът от рак на гърдата понижава с към 16% при постоянно вдишване на дребни дози аспирин дневно.

Въздържание от алкохол
Ползите от алкохола са спорни. Привържениците му считат, че една или две чаши вино дневно имат позитиви за здравето. Но съществуват проучвания, които сочат, че дамите, пиещи приблизително към 14 напитки на седмица (тоест по 2 чаши алкохол на ден) имат с близо 35% по-висок риск от рак на гърдата.

Спиране на хормонални таблетки
Противозачатъчните хапчета водят до повишение риска от рак на гърдата при нескончаем банкет. Другите типове хормонални лечения също са рискови, в това число тези за надзор на признаците при менопауза.

И това е забавно - Ето с какво би трябвало да се хранят дамите съгласно възрастта си - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

Замърсяването на въздуха
Жените, живеещи в региони със нечиста околна среда и замърсен въздух са с по-висок риск от развиване на злокачествени тумори на млечната жлеза. Най-добрата предварителна защита е животът в незамърсени региони, както и наблягането на зелените източници на сила, използването на пречистващи системи, които понижават риска от злокачествени промени и вродени недостатъци.

Спрете да седите дълго време
Звучи невероятно, изключително за хората, работещи на бюро в седнало състояние, само че е реалност. Продължителното седене има пагубни резултати върху здравето и води до голям брой смъртоносни болести, измежду които и рака на гърдата.

Не избягвайте кърменето
Ако сте бременна или ви следва да заченете, помислете съществено за кърменето. Не се отхвърляйте от него в името на хубостта на гърдите си. Кърменето е развой, който има голямо значение за бебето и вашето здраве. То балансира хормоналните процеси в тялото на бебето и майката и защищава от злокачествени промени във функционалната тъкан на млечната жлеза.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР