Ракът на белия дроб е един от най-разпространените видове рак,

...
Ракът на белия дроб е един от най-разпространените видове рак,
Коментари Харесай

Малко известен симптом на рак на белия дроб, който е трудно забележим през януари, не бива да се пренебрегва

Ракът на белия дроб е един от най-разпространените типове рак, като повече от 430 000 души получават диагноза всяка година в Обединеното кралство.

Заболяването визира основно по-възрастните хора, като повече от четирима от 10 души са диагностицирани с рак на белия дроб на възраст над 75 години. Тютюнопушенето е голям рисков фактор и най-честата причина, само че също по този начин хора, които в никакъв случай не са докосвали цигара, могат да бъдат диагностицирани с рак на белия дроб. Генетиката и пасивното пушене също са рискови фактори.

Въпреки това, множеството хора не демонстрират никакви признаци в ранните стадии и виждат признаците едвам когато страдат от известно време. Затова е изключително значимо да улавяте признаците – защото ранното разкриване е от основно значение.

Един съответен признак може да бъде сложен за забелязване по това време на годината, само че в случай че сте наясно с него, ще го улесните. Според NHS има няколко признака, които могат да бъдат породени от рак на белия дроб: упорита к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР