Ражданията у нас продължават да намаляват, а процентът на тези,

...
Ражданията у нас продължават да намаляват, а процентът на тези,
Коментари Харесай

Съвременният човек - ориентиран към по-малобройно поколение


Ражданията у нас не престават да понижават, а процентът на тези, които са осъществени със секцио, да се усилва. Общо 54 762 са били ражданията у нас през миналата година против 55 796 през 2018 година и 58 237 през 2017 година
"Това е наклонност, която съществува в целия свят. Съвременният човек е насочен към по-малобройно потомство, само че такова, което се отглежда при доста по-добри условия, с цел да се развие като по-пълноценна персона ", разяснява сексологът Румен Бостанджиев в студиото на "България заран ".

Той обърна внимание на това, че в случай че желаеме да запазим капацитетите на нашата национална общественост, въпросът е по-скоро по какъв начин да сътворяваме условия, при които тези квалифицирани българчета да остават в България.

По думите му има неща, които остават скрити, а точно, че ние сме първенци в Европа по брой на малолетни раждащи девойки, което е причина те да блокират своето обществено развиване и децата, родени от тях, да имат неравностойна орис.

"Политиката не трябва да подтиква ранното раждания. Ясно е, че едно раждане под 18-годишна възраст води до доста неподходящи промени в фамилните общности на тези млади майки. Стратегията е да се разбие модела на гетото, тъй като там господстват закони, които мъчно могат да бъдат изменени посредством държавна политика ", съобщи Бостанджиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него е непотребна суматохата, че дамата би трябвало да роди до 24 години и в случай че ражда на 34, надали не е към този момент стара.

"Нека да отчитаме прочувствените фактори, свързани с удобната фамилна обстановка и връзките сред двамата родители и обществената обстановка, обвързвана с това човек да има постоянен статус ", добави сексологът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР