Раждането на бебе засяга всяка част от живота на родителите,

...
Раждането на бебе засяга всяка част от живота на родителите,
Коментари Харесай

Кога и как се случва сексът след раждането?

Раждането на бебе визира всяка част от живота на родителите, в това число и техния полов живот. Макар че детето се трансформира в приоритет номер едно, това не значи, че двойката би трябвало да не помни за секса и интимността.
Раждането на бебе е щастливо събитие в фамилията. То обаче носи със себе си фрапантна смяна в метода на живот и взаимоотношението сред дамата и мъжа. Много двойки понижават доста половия си живот, откакто са се сдобили с правоприемник. Сексът обаче е значима част от всяка връзка, ето за какво не би трябвало да бъде подценяван след раждането.

Колко скоро след раждането е добре да се прави секс?
Обикновено се предлага на дамите да изчакат сред четири и шест седмици, откакто са родили. При вагинално раждане месец може да бъде изцяло задоволителен, до момента в който при цезарово сечение е наложително да се изчака шест седмици. Все отново самостоятелната консултация с доктор е най-хубавото решение. Понякога чисто физически дамата може да бъде подготвена за секс, само че душевен да не е по този начин.

Какво е значимо да знаете за секса след раждането?
Трябва деликатност : Може би се чудите дали сексът след раждането е мъчителен. Това още веднъж зависи от дамата, както и от метода, по който се подхожда към секса. За да се избегне болката, мъжът би трябвало да бъде гальовен и наложително да включи предварителна полова игра.

Възбудата може да пристигна по-бавно: Тъй като кърменето постоянно потиска овулацията, дамите нормално имат по-ниско либидо, до момента в който кърмят. Разбира се, към момента е изцяло допустимо да се възбудите и да получите оргазъм, просто може да отнеме малко повече време. Когато се добави и чисто психологическият фактор за бебето, майката несъмнено може да има потребност от повече тласък за полова възбуденост.

Забременяването е допустимо : Забременяването след раждането е изцяло допустимо. Кърменето може да потисне овулацията, само че не всеки път. Освен това овулацията се случва преди първата менструация след раждането, тъй че е наложително да се предпазвате от бременност по време на половия акт.

Либидото се покачва по време на овулация : След като менструацията се появи още веднъж, нормално по време на овулация либидото на дамата се покачва. Това може да е доста подобаващ миг за секс.

Проявете схващане към тялото си: Женското тяло след раждане е минало и продължава да минава през доста промени. Променящите се хормони могат да повлияят освен върху либидото на дамата, само че и върху естественото навлажняване по време на секс. Ето за какво потреблението на лубрикант на естествена основа е целесъобразно.

Експериментирайте : Има огромна възможност сексът директно след раждането доста да се разграничава от този, който сте правили преди да забременеете въобще. Чувствайте се свободни обаче да експериментирате, с цел да откриете кое и по какъв начин ви носи наслаждение тъкмо в този миг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР