Раждаемостта в богатите икономики в света е намаляла повече от

...
Раждаемостта в богатите икономики в света е намаляла повече от
Коментари Харесай

Раждаемостта в богатите страни е намаляла наполовина, за да достигне рекордно ниско ниво

Раждаемостта в богатите стопански системи в света е намаляла повече от половината от 1960 година насам, с цел да доближи рекордно ниско равнище, съгласно изследване, което прикани страните да се приготвят за „ бъдеще с по-ниска раждаемост ”.

Средният брой деца на жена в 38-те най-индустриализирани страни е понижен от 3,3 през 1960 година на 1,5 през 2022 година, съгласно изследване на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, оповестено в четвъртък.

Коефициентът на плодовитост в този момент е много под „ равнището на заменяне “ от 2,1 деца на жена — при което популацията на страната се смята за устойчиво без имиграция — във всички страни-членки на групата като се изключи Израел.

“ Този спад ще промени лицето на обществата, общностите и фамилиите и евентуално ще има огромен резултат върху икономическия напредък и просперитета “, предизвести основаната в Париж организация.

Забавеният напредък на популацията работи като спънка за икономическата агресия. В целия Европейски Съюз повишаването на общото присъединяване на работната мощ скоро няма да бъде задоволително,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР