Рахмат Будиман, посланик на Индонезия в Тайланд, благодари на властите

...
Рахмат Будиман, посланик на Индонезия в Тайланд, благодари на властите
Коментари Харесай

Тайланд изпраща 3 орангутана, спасени от незаконна търговия с диви животни, обратно в Индонезия

Рахмат Будиман, дипломат на Индонезия в Тайланд, благодари на управляващите в двете страни за репатрирането и сподели, че има „ смесени усеща “ по отношение на това: благополучен, че орангутаните ще се връщат в естественото си местообитание, само че е тъжно за тайландските гледачи, които се бяха свързали с животните в продължение на няколко години.

Орангутаните бяха превозени от убежището до интернационалното летище Суварнабхуми в Банкок, преди да бъдат качени на аероплан за Джакарта. Тайландски чиновници споделиха, че Индонезия покрива разноските за превозване и здравни прегледи на животните.

Те ще бъдат изпратени в рехабилитационен център в Суматра, преди да бъдат пуснати в естественото им местообитание, сподели Рахтмат.

Репатрирането е „ значимо “, тъй като демонстрира уговорката на двете страни да си сътрудничат в битката против противозаконната търговия с диви животни, сподели Атапол Чароенчанса, общоприет шеф на Тайландския отдел за национални паркове, запазване на дивата природа и растения. Той ка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР