Рафинерията през годините е използвала либийски, ирански, иракски нефт. Има

...
Рафинерията през годините е използвала либийски, ирански, иракски нефт. Има
Коментари Харесай

Мартин Владимиров: Може да се стигне до национализация на ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас

" Рафинерията през годините е употребила либийски, ирански, иракски петрол. Има сортове недопечен петрол, които незабавно могат да заменят съветския ", това изясни пред БНР специалистът от ЦИД Мартин Владимиров.

По думите му внушенията, че рафинерията не може да работи с различен, с изключение на съветски нефт, са политически.

Вътрешнополитическият аспект на това подстрекателство Владимиров вижда в нежеланието на държавното управление на Кирил Петков да отваря нов фронт против съветските ползи в страната.

" Подозирам, че няма такова увещание на Европейската комисия за изключение, предоставено за България ", уточни специалистът по отношение на декларираното от финансовия министър и вицепремиер Асен Василев.

Според Мартин Владимиров, в случай че управлението на рафинерията не схване нова стратегическа визия за доставките на недопечен петрол, може да се наложи нова законодателна рамка, която да разреши национализирането ѝ.

" В случая сходна мярка е оправдана, защото е наранена националната сигурност на България ", акцентира Мартин Владимиров.

" Ако не се приготвяше европейско ембарго върху съветския нефт, съветско ембарго върху природния газ за Европа щеше да е по-вероятно ", посочи Владимиров.

По думите му, откакто загуби европейските си клиенти за нефт, Москва няма да желае да се раздели и с валутните си доходи от газа, още повече в разгара на война и икономическа рецесия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР