Рафинерията на руския петролен гигант Лукойл в Приоло, Сицилия, е

...
Рафинерията на руския петролен гигант Лукойл в Приоло, Сицилия, е
Коментари Харесай

Временно управление. Италия пое контрола над рафинерия на Лукойл в Сицилия

Рафинерията на съветския петролен колос " Лукойл " в Приоло, Сицилия, е сложена под " краткотрайно ръководство " от новото италианско държавно управление на Джорджа Мелони, заяви Ройтерс. Целта е да се избегне затваряне на рафинерията поради влизащото в действие на 5 декември европейско ембарго над вноса на съветски недопечен нефт по море.

Забраната е продължение на глобите на Европейския съюз (ЕС) против Русия поради непредизвиканата съветска инвазия в Украйна, почнала на 24 февруари.

През септември върху дейностите на съветската петролна група " Роснефт ", която ръководи там голям брой рафинерии в Германия.

" Спешната интервенция има за цел да защищити по едно и също време стратегически народен енергиен обект и нивата на заетостта, които са по този начин значими за Сицилия и за цялата страна ", означи Мелони в малко изказване, без да прецизира наличието на постановлението.

" Временното ръководство " ще бъде с оптимален период от 12 месеца. Имаше заплаха следената от " Лукойл " рафинерия ИСАБ (ISAB) - една от най-големите в Европа, да спре производството. Причината е, че тя се доставя с нефт напълно от Русия в случай, че преди войната в Украйна делът на съветския нефт беше 10-15%.

Въпреки че " Лукойл " към момента не е в листата със наказания, европейските банки отхвърлят да финансират рафинерията и да и дават гаранциите, нужни за вноса на нефт от други страни. Според източници на " Ройтерс " държавното управление на Мелони работи и по скица за финансиране.

ИСАБ има потенциал за пречистване на 10 милиона тона недопечен нефт годишно с опция той да бъде повишен до 14 милиона тона. Рафинерията обезпечава към 20% от националните потребности.

" Решението сдружението да мине под държавен контрол ще даде опция да се търсят възможни купувачи, без безусловно да се изключва разновидността за национализация ", сподели Ренато Скифани, шеф на област Сицилия.

Американският капиталов фонд " Кросбридж енерджи партнърс " (Crossbridge Energy Partners) договаря по съглашение с " Лукойл " за пазаруване на рафинерията, чиято стойност се прави оценка на 1-1,5 милиарда евро, заяви в четвъртък в. " Файненшъл таймс ".

държавен надзор над активността на рафинерията на " Лукойл " в Бургас. Ръководството на " Лукойл Нефтохим " със служебното държавно управление да трансферира цялата си икономическа активност в България, само че да получи разрешение да изнася артикули в Европейски Съюз.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Как едно кафене в Киев работи макар неналичието на ток  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР