RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Израел обеща да продължи да

...
RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Израел обеща да продължи да
Коментари Харесай

Израел обеща да продължи да се бие в Газа въпреки смъртоносната засада и нарастващия международен натиск

RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Израел даде обещание да продължи да се бие в Газа, до момента в който не смаже Хамас след една от най-смъртоносните единични борби на войната за своите бойци, даже когато е изправен пред възходящи интернационалните апели за преустановяване на огъня и безпокойствие от страна на най-близкия си съдружник, Съединените щати.

Засадата е ново увещание, че Хамас към момента може да се бие след шест седмици на опустошителна война, ориентирана към смазване на нейните военни качества. Израел наложи цялостна блокада и изравнява огромна част от северна Газа с солидна въздушна и наземна акция, прогонвайки стотици хиляди хора от домовете им.

Устойчивостта на Хамас сложи под въпрос дали Израел може да победи Хамас без изтриване на Газа. Подкрепата за Хамас набъбна измежду палестинците, частично заради твърдата опозиция на групировката против доста по-мощен зложелател, до момента в който най-важният съдружник на Израел, Съединени американски щати, изрази възходящ дискомфорт от гибелта на цивилни в това, което към този момент е едно от най-голем...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР