Рафаел Надал заяви, че е горд от представянето си след

...
Рафаел Надал заяви, че е горд от представянето си след
Коментари Харесай

Рафа Надал: Играх страхотно

Рафаел Надал съобщи, че е горделив от представянето си след изгубения полуфинал на " Уимбълдън " от сърбина Новак Джокович. Поставеният под номер 12 Джокович победи носителя на две трофеи от шампионата Надал с 6:4, 3:6, 7:6(9), 3:6, 10-8 за 5:15 часа. Двамата изиграха необикновен дуел, демонстрираха изключителна класа и страховит тенис, само че сърбинът съумя да направи пробив в последния 18-и гейм на петия сет и да завоюва мача. Двубоят беше преустановен тази нощ при резултат 2:1 сета за Джокович и се доигра през днешния ден.

" Няма от какво да се оплача. Изиграх страховит мач. Нямаше какво повече да направя. Дадох най-хубавото от себе си ", сподели 32-годишният испанец.

" Мисля, че съм приключил чудесна работа. Трудно е да се връщам на корта след дълго лекуване на травми и да имам такива резултати, по тази причина се гордея със себе си ", добави Надал. Това беше 52-и мач сред Надал и Джокович. Сърбинът води с 27-25.

" Мога да кажа, че той заслужи успеха, тъй като в действителност беше по този начин. Смятам, че справедливо завоюва. И двамата заслужавахме да победим ", сподели още Надал.

" В този тип мачове сред двама страхотни играчи, в които и двамата играят толкоз добре, всичко може да се случи. Това е. Днес успеха беше за него. Аз играх ужасно, завоювах страхотни мачове, изключително на четвъртфиналите против Дел Потро ", разяснява още испанецът. Надал сподели, че съжалява за изпуснатата опция да завоюва още една купа от Големия шлем.

" Но това е. Нищо друго не може да се направи. Сега ми следва отмора, само че съм горделив от нещата, които реализирам ", добави Надал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР