Рафаел Надал записа нова убедителна победа на ''Ролан Гарос'', надделявайки

...
Рафаел Надал записа нова убедителна победа на ''Ролан Гарос'', надделявайки
Коментари Харесай

Има ли кой да спре Рафаел Надал?

Рафаел Надал записа нова безапелационна победа на ''Ролан Гарос'', надделявайки в три сета (6-1; 6-1; 6-2) над 213-ия в света Себастиан Корда. Първият гейм в мача бе много оспорван, като Надал пропусна геймпойнт, преди въпреки всичко да осъществя втората си опция и да се окаже напред в резултата.

В хода на мача Надал стартира да играе все по-агресивно и решително, като завърши идващите четири гейма още при първите си шансове и поведе безапелационно с 5-0. Корда понижи резултата след гейм на нула, само че по-късно Надал беше съвсем безукорен в седмия гейм и оформи крайното за сета 6-1.

Испанецът продължи мощната си серия с ранен пробив във втория сет, само че Корда върна интригата като завоюва третия гейм и понижи резултата на 2-1. След това обаче Надал още веднъж сподели най-хубавата си игра като завоюва четири следващи гейма и по този метод победи и във втория сет, поемайки цялостен надзор върху мача.

В третия сет Корда опита още веднъж да притисне Надал, само че испанецът охлади ентусиазма на младия си конкурент с два следващи гейма на нула, като по този метод поведе с 4-2. Американецът можеше да върне интригата в седмия гейм, когато стигна до две следващи точки за спечелването на гейма, само че Надал реализира поврат и усили преднината си в сета. В оказалия се финален гейм в мача международният №2 още веднъж показва доста солидна игра и приключи мача със зрелищен уинър.

На 1/4-финалите Надал ще се изправи Яник Синер, който през днешния ден победи Александър Зверев
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР