Рафаел Надал загуби в първи кръг от Томи Пол с

...
Рафаел Надал загуби в първи кръг от Томи Пол с
Коментари Харесай

Американец шокира Надал в Париж

Рафаел Надал загуби в първи кръг от Томи Пол с 2:1 сета (3:6, 7:6, 6:1) на Мастърса в Париж. Испанецът поведе в резултата, само че американецът съумя да се активизира и да направи цялостен поврат, с цел да в профил именития си противник. Следващия съперник на Пол ще бъде Пабло Кареньо-Буста от Испания.

Първият сет стартира с проблеми при сервис гейма на Надал, само че той съумя да го завоюва на 30. При 2:1 за Пол, испанецът бе продънен, само че мигновено съумя да върне пасива си в подаването на американеца, който не съумя да сервира добре. Последваха няколко гейма, в които сервиращите нямаха проблеми и бяха безапелационни. При 4:3 Пол още веднъж позволи да бъде продънен и по този начин Надал сервираше за сета, като съумя да го завоюва на 30, а надлежно и сета - 6:3.

Втората част още веднъж ни даде пробиви в трети и четвърти гейм. Първо Рафаел Надал съумя да вземе преднина, откакто от втория опит осъществя брейк бол. Неубедително сервиране от испанеца докара до 0:40 и още при първата опция американецът изравни, а след това съумя и да затвърди. Надал бе изправен пред нови две точки за пробив в идващия си сервис гейм, само че резервира хладнокръвие и изравни за 3:3. Последва нова серия от безапелационни сервис геймове за двамата, като се стигна до 5:4, когато Пол имаше сет бол на сервис на съперника, само че Надал съумя да го обезврежда, печелейки подаването си.

Стигна се и до тайбрек във втория сет, в който още от началото Пол поведе и направи своя задатък удобен до 6:3. Надал съумя да отрази единия сетбол, само че при 6:4 Пол бе безапелационен и осъществя, с цел да изравни сетовете.

В последния сет Надал очевидно към този момент се бе предал, личеше си, че придвижването му по корта не е оптимално. Още при първия му сервис гейм той бе продънен. Стигна се до 2:1, а испанецът имаше брейк бол, само че не съумя да го осъществя. При 3:1, Пол получи нови две точки за пробив и се възполва още при първата, с цел да направи 4:1, а след това и да затвърди с положително сервиране за 5:1. Надал сервираше за оставане в мача, само че Пол бе убеден и натисна незабавно, а като получи мачбол на сметката си, американецът бе безмилостен - 6:1.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР