Рафаел Надал трябваше да пропусне втората половина от изминалия сезон,

...
Рафаел Надал трябваше да пропусне втората половина от изминалия сезон,
Коментари Харесай

Моя: Не говорим за 21-вия Шлем; случващото се в момента е чудо

Рафаел Надал трябваше да пропусне втората половина от миналия сезон, откакто беше възпрепятстван от хроничната си контузия в региона на лявото стъпало и не се беше появявал в Тура от конкуренцията във Вашингтон насам, когато отстъпи в осминафиналите на Лойд Харис. Сега обаче Матадора е изцяло възобновен от физическите си проблеми и към този момент е назад на корта, като към този момент има зад тила си девет поредни победи на равнище ATP и едвам една победа го дели от място във финалната среща на Australian Open 2022.

Феновете на Надал са повече от щастливи, че техният любим още веднъж е измежду любимците в шампионат от Големия шлем и решително върви към 21-вата си мейджър купа. Радостта си не скри и дългогодишният ментор на Матадора - Карлос Моя. Моя взе присъединяване в малко изявление, където разяснява представянето на някогашния международен номер едно, а ето и точните му думи пред публицистите:

" Не чаках, че обстановката ще се развие толкоз добре за Рафа. Но чудото се случи! Постепенно физическото му равнище спада, но в този момент разполага с задоволително време, че да се възвърне изцяло и да покаже най-хубавата си игра. Условията в Австралия са тежки, само че Надал не се оплаква - той е признателен, че има опция да е на корта.

Предпочитаме да не вършим проекти от през днешния ден за трофей в шампионата. Естествено, че ще бъдем повече от щастливи, това е фантазия за нас, само че не желаеме да приказваме по тази тематика. Напрежението и упованията са налице, несъмнено, само че най-хубавият метод да се оправиш с тези проблеми е да не им обръщаш внимание. Надал към този момент съобщи неведнъж, че щастието му не зависи от това дали ще завоюва още трофеи от Големия шлем или не. В момента сме съсредоточени единствено за мача в петък. Въпреки това работим настойчиво ден след ден и всички се надяваме, че това ще се отплати. " - приключи Моя.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР