Рафаел Надал сподели, че не възнамерява да зашитава титлата си

...
Рафаел Надал сподели, че не възнамерява да зашитава титлата си
Коментари Харесай

Надал: Не планирам да играя в Акапулко догодина


Рафаел Надал показа, че не има намерение да зашитава купата си на ATP 500 шампионата в Акапулко през идващия сезон. Снощи испанецът победи Каспър Рууд със 7-6(7), 6-4 в последния мач от южноамериканското им турне, игран пред към 40 хиляди души на Plaza Mexico. Световният №2 разкри какви са задачите му за идната година и разяснява вероятно взаимно турне с Роджър Федерер.

„ За пръв път пристигам в Мексико Сити, само че съм бил в други градове в страната и в никакъв случай не съм се чувствал като чужденец. Езикът е единствено едно от многото неща, които свързват Испания и Мексико. Мексиканците постоянно са се отнасяли отлично с мен и доста ми харесва методът им на живот и непрестанното им предпочитание да се забавляват. Надявам се в бъдеще да имам повече благоприятни условия да опозная тази страна “ – сподели Надал пред мексиканското издание MD, след което направи самопризнание, което сигурно няма да се хареса на локалните почитатели.

„ Постарах се да се насладя оптимално на престоя си, както и на дуела с Рууд, тъй като това най-вероятно ще бъде последният ми мач в Мексико. Турнирът в Акапулко не влиза в проектите ми, а 2024 година към момента е доста надалеч “.

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем за следващ път съобщи, че ще продължи да тренира със същото старание, с което го е правил и до момента, и да се бори за купата във всеки шампионат, в който взе участие.

„ Най-важното за мен сега е да съм в оптимална физическа кондиция за най-големите шампионати. Продължавам да се любувам на тренировките и към момента има цели, които имам намерение да преследвам до момента в който мозъкът или тялото ми не ми заповядат да спра. До момента обаче това не се случва, тъй че не преставам. Все още се любувам на тениса и ми харесва да играя на най-големите шампионати, а обичта на хората ми дава спомагателни сили “.

В умозаключение Матадора изрази мнението си по отношение на дебата по тематиката „ Най-великият за всички времена “ и разяснява опцията да бъдеще да реализира сходно турне в Роджър Федерер.

„ В момента трима души сме в борбата за званието „ Най-великият “ и всеки от нас има съществени учредения да счита, че това е той. Аз обаче не мисля доста за това, защото и тримата постигнахме доста повече от това, за което мечтаехме при започване на кариерите си. Нашите триумфи издигнаха мъжкия тенис на по-високо равнище, само че съгласно мен дебатът по тази тематика е доста по-интересен за почитателите и медиите, в сравнение с за нас “.

„ Колкото до евентуалнот турне с Роджър – съперничеството ни постоянно е било ужасно и се надявам да успеем да изпълним нещо сходно. Би било отлично да се надигнем един против различен тук-там, където това не се е случвало. Мексико ще е доста подобаващ вид, само че ще забележим какво ще ни предложи бъдещето “.

Надал ще стартира новия сезон с присъединяване в дебютното издание на United Cup. Испания е в ситуираната в Сидни група D дружно с отборите на Австралия и Англия.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР