Рафаел Надал спечели 22-а титла от Големия шлем и 14-а

...
Рафаел Надал спечели 22-а титла от Големия шлем и 14-а
Коментари Харесай

Кралят Надал: титла №22 в Големия шлем и 14-а в Париж

Рафаел Надал завоюва 22-а купа от Големия шлем и 14-а в Откритото състезание на Франция.

Във финала 36-годишният Рафа се наложи с 6:3, 6:3, 6:0 над норвежеца Каспер Рууд, а срещата продължи 2 часа и 20 минути.

Повече мейджър трофеи от Матодора имат само Серина Уилямс - 23 и Маргарет Корт - 24. Освен това Надал към този момент е 14:0 във финални на " Ролан Гарос ", а с успеха си през днешния ден стана и най-възрастният първенец на сингъл при мъжете в Париж.

Испанецът дръпна с две трофеи пред Новак Джокович и Роджър Федерер, които имат по 20 в Шлема.

Във финала на цялостния до краен лимит корт " Филип Шатрие " в Париж поставеният под номер 5 в схемата Надал не сподели благосклонност към 23-годишния Рууд, който взе участие в първия си край на мейджър.

В първите четири гейма на мача двамата тенисисти си размениха три пробива, като два от тях бяха за Надал, който поведе с 3:1 гейма. Испанецът задържа преимуществото си и взе първия сет с 6:3 за малко над 50 минути.

Интрига се появи при започване на втория сет, в който Рууд съумя да пробие и да поведе с 3:1. Веднага по-късно обаче Надал върна пробива, понижи на 2:3 и наподобява тук някъде норвежецът бе прекършен.

До края на срещата Надал не даде нито един гейм на противника си и по този начин за пръв път в славната си кариера стартира годината с трофеи от първите два шампионата в Големия шлем.

Очаквайте детайлности и фотоси.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР