Рафаел Надал се справи с американеца Доналд Йънг и се

...
Рафаел Надал се справи с американеца Доналд Йънг и се
Коментари Харесай

Надал победи американец в битката на левичарите

Рафаел Надал се оправи с американеца Доналд Йънг и се класира за третия кръг на " Уимбълдън ". Световният №2 надви с 6:4, 6:2, 7:5 за 2.14 часа, като имаше проблеми единствено в последния сет.

Надал впечатли с придвижването си по корта, като беше доста сигурен при излизанията на мрежата, той записа 37 уинъра, само че имаше проблем при сервиса си, който на моменти му изневери.

Срещу 43-ият в света обаче Надал позволи и 16 непредизвикани неточности, много от които при форхенд.

Not your everyday request...#Wimbledonpic.twitter.com/nWIli7inXu
— Wimbledon (@Wimbledon) July 5, 2017

" Играх против надарен противник и беше много мъчно. За мен е хубаво, че още веднъж съм на " Уимбълдън ", това е особено място. Важно е, че не преставам и то без изгубен сет. Искам обаче да играя ден за ден и ще забележим до каква степен мога да стигна ", сподели след края на дуела Надал.

Американецът, който не съумя да прескочи втория кръг на " Уимбълдън " и при второто си присъединяване стартира срещата с доста мощни удари. Йънг искаше да притисне Надал през цялото време, само че постоянно пращаше топката зад крайната линия.

Шампионът от 2008 и 2010 година стартира с пробив, който по-късно затвърди. Испанецът поддържаше разликата от два гейма и макар, че Йънг стабилизира подаването си и записа пет аса, завоюва първия сет с 6:4.

Втората част стартира по абсолютния същия метод – Надал проби и завоюва втория гейм, а Йънг понижи до 2:1. Последва серия от три следващи гейма за испанецът, преди той да затвори и втория сет с 6:2.

Във втория сет Надал разнообрази още повече играта си, излезе 10 пъти на мрежата и съумя да приключи с точка в седем от тях. Всеки път когато усилваше темпото, някогашният №1 нямаше проблеми с американеца.


© Reuters

След втория сет, Надал изиска и медицински таймаут, поради болки в левия крайник.

Йънг оказа най-голяма опозиция в третия сет, като задържаше резултата еднакъв до 3:3. След това обаче американецът беше продънен, а Надал поведе с 5:3.

Американецът обаче отхвърли да се съобщи и завоюва всички фенове на корта. Американецът направи страхотни осъществявания и изравни за 5:5, записвайки първия си пробив в мача.

Все отново Надал се събра, върна пробива, а по-късно записа гейм на нула, с цел да завоюва третия сет със 7:5, а с това и срещата.


© Reuters

Йънг записа осем аса против Надал, само че това не беше задоволително даже за един сет против испанеца.

Левичарят от Майорка доближава до третия кръг в Лондон за първи път от 2014 година, когато отпадна на осминафиналите. В идващият си мач Надал се изправя против колоса от Русия Карен Хачанов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР