Рафаел Надал се оттегли от първия за годината турнир от

...
Рафаел Надал се оттегли от първия за годината турнир от
Коментари Харесай

Рафа Надал се отказа от участие в Индиън Уелс

Рафаел Надал се отдръпна от първия за годината шампионат от Мастърс 1000 - в Индиън Уелс (Калифорния). Той съобщи, че не е " подготвен да играе на най-високо равнище ". От оповестеното му изказване в обществените мрежи не излиза наяве дали е получил затруднение на травмата си, извадила го от " Аустрелиън оупън ".

Матодора има намерение да приключи кариерата си в края на този сезон, като взе участие в обичаните си съревнования.

Той загуби от Карлос Алкарас в показателен мач в Лас Вегас в неделя и изглеждаше подготвен да се бори за четвърта купа в Индиън Уелс, именуван Рая на тениса.

" С огромна горест би трябвало да се отдръпва от този необикновен шампионат, написа 22-кратният първенец от Големия шлем. - Всички знаят какъв брой доста обичам това място и какъв брой обичам да играя в Индиън Уелс.

Това е и една от аргументите да дойда доста рано в пустинята, с цел да упражнявам и да се опитам да се приготвя. Работих интензивно и упражнявах и всички знаете, че взех тест този уикенд, само че не се усещам подготвен да играя на най-високо равнище на толкоз значимо събитие.

Не е елементарно решение, в действителност е мъчно, само че не мога да неистина себе си и хилядите почитатели. Всички ще ми липсвате и съм сигурен, че шампионатът ще има огромен триумф. "

Директорът на шампионата Томи Хаас изрази отчаяние от отдръпването на Надал, който ще бъде сменен от щастливия губещ Сумит Нагал.

Сега Надал ще насочи вниманието си към обичаната си настилка клей с взор към Откритото състезание на Франция. Глината е по-мека и се допуска, че там Рафа, който страда от контузии на мускулите и сухожилията в последните години, ще се усеща по-добре там.
Григор Димитров ще стартира от втория кръг
Григор Димитров стартира от втория кръг в Индиън Уелс. Българинът, който е подложен под номер 13, чака противник всред французина Александър Мюлер и квалификант. 27-годишният Мюлер сега е на 71-о място в международната класация, което е и най-хубавото му достижение в кариерата въобще.

В третия кръг Григор може да срещне Адриан Манарино, който също почива първоначално, само че също по този начин и Стан Вавринка. Швейцарският деец стартира присъединяване си против Томаш Махач (Чехия).

В същата част на схемата е и Новак Джокович. Неговият противник ще стане явен от мача сред Александър Вукич (Австралия) и различен пристигнал от квалификациите играч. Миналогодишният първенец Карлос Алкарас е на 2-а позиция в схемата, като той чака спечелилия от срещата Матео Арналди (Италия) - Люка ван Аш (Франция) от първия кръг.

При дамите първата ни ракета Виктория Томова стартира от първия кръг, а нейна съперничка е представителката на домакините София Кенин. 25-годишната Кенин -  шампионка на Откритото състезание на Австралия през 2020 година, не изживява най-силните моменти в кариерата си, откакто изпадна от топ 50. При триумф Томова ще излезе против номер 20 в главната скица Каролин Гарсия, която чака напряко във втори кръг.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР