Рафаел Надал се нуждае от още една победа, за да

...
Рафаел Надал се нуждае от още една победа, за да
Коментари Харесай

Още една победа остава Надал на върха след US Open

Рафаел Надал се нуждае от още една победа, с цел да си подсигурява оставането на върха на ранглистата и след US Open. Това демонстрират сметките от живата класация. В момента Рафа има 8400 точки, което е с тъкмо 1500 допълнително от актива на Федерер. Швейцарецът може да редуцира изоставането си от Надал на 1320 точки още тази нощ, в случай че завоюва дуела си против Джон Милман.

Защитаващият купата си от предходната година Надал би трябвало да победи Доминик Тийм на четвъртфиналите, с цел да си подсигурява оставането на върха.

Шампионът от 2009 година Хуан Мартин дел Потро е на победа от това да отбрани точките си от Ню Йорк от предходната година, когато отпадна на полуфиналите. Освен това Дел Потро може да усили преднината си пред четвъртия Александър Зверев, който и този сезон не съумя да прескочи първата седмица в Ню Йорк.

Новак Джокович ще се приближи покрай Зверев, в случай че победи Жоао Соуза довечера и ще го задмине, в случай че се оправи с Роджър Федерер на възможен четвъртфинален дуел сред тях.

Ако Джокович завоюва купата, той ще стане №3 в света и ще има всички предпоставки да нападна върха в месеците до края на сезона, защото няма да пази нито една точка.

Любопитна е обстановката с Григор Димитров. Българинът отпадна още в първия кръг в Ню Йорк, само че все пак печели една позиция и сега е №7 в света. Причината е отпадането на Кевин Андерсън на осминафиналите (миналата година южноафриканецът игра финал). Григор обаче може още веднъж да стане №8 още във вторник, в случай че Доминик Тийм победи Рафаел Надал и доближи до полуфиналите във „ Флашинг Медоуз “. Tennis24.bg Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР