Рафаел Надал се класира за финала на Откритото първенство на

...
Рафаел Надал се класира за финала на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Надал е на 14-и финал в Париж след отказ на Зверев

Рафаел Надал се класира за финала на Откритото състезание на Франция по тенис, откакто надигра Александър Зверев със 7-6 (8), 6-6 и отвод на германеца поради навехнат гален преди началото на тайбрека на втория сет. До травмата на третия в света двамата изиграха умопомрачителен конфликт, като преди завършването на втората част бяха играли към този момент над три часа .
Зверев (д) не съумя да продължи епичния двубой с Надал (л).
Първият полуфинал от мъжката половина на схемата в Париж стартира чудесно за Зверев, който бе на втория си следващ мач от последните четири във френската столица, откакто предходната година загуби от Стефанос Циципас. Той проби подаването на Матадора, а по-късно затвърди брейка. 13-кратният първенец последователно откри играта си и се добра до връщане на пробива при втората си опция в сета. Надал имаше три сетбола в десетия гейм, само че Зверев се измъкна след над 13-минутна борба. Стигна се до тайбрек, в който немският тенисист поведе с 6-2 и имаше четири поредни сетбола, само че непримиримият Надал се завърна и отрази и четирите шанса. Зверев избави още два сетбола на испанеца, само че се пропука при третия и по този начин „ Кралят на клея “ дръпна в резултата след над час и половина игра.

Втората част бе извънредно странна, като мина под непостоянството и на двамата на личен сервис. Сетът стартира с четири следващи пробива, като първият, който съумя да задържи подаването си беше Зверев. Той направи нов брейк и дръпна с 4-2, само че Надал върна пробива. Стигна се до нов подобен за германеца, само че сервирайки за частта при 5-4, той още веднъж не устоя и разреши на петия в схемата да се завърне в битката за сета. При 6-5 за Зверев и 40-30 в интерес на Надал, испанецът завоюва точката и вкара и втората част в тайбрек. Тогава обаче се случи и най-неприятнит миг от мача, когато Зверев изкълчи грубо десния си гален при опит за форхенд по правата. Германецът извика съществено от болежка и трябваше да напусне корт „ Филип Шатрие “ благодарение на инвалидна количка.

След къса здравна помощ, Зверев се завърна на корта с патерици, с цел да оповести и решението си да приключи присъединяване си в епичния полуфинал. Така, след три часа и седем минути Надал, който през днешния ден чества своя 36-и рожден ден, направи съвършения подарък за мотива, класирайки се на своя 14-и край на Ролан Гарос . Испанецът в никакъв случай не е губил във заключителен конфликт в Париж, като за последно подвигна купата през 2020, когато надделя безапелационно Новак Джокович. В спор за трофея тази година, Надал ще се изправи против спечелилия от втория полуфинал сред норвежеца Каспер Рууд и Марин Чилич от Хърватия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР