Рафаел Надал пропусна последните три сезона на трева, но преди

...
Рафаел Надал пропусна последните три сезона на трева, но преди
Коментари Харесай

След 3-годишно отсъствие от тревата: Надал бе безкомпромисен срещу Вавринка!

Рафаел Надал пропусна последните три сезона на трева, само че преди седмица разгласи, че има намерение да се включи в тазгодишния Уимбълдън в опит да завоюва своя трети трофей на Свещената трева и общо 23-ти от Големия шлем. Единственият предварителен шампионат, на който Матадора ще вземе присъединяване, е демонстративната конкуренция в Хърлингам - Giorgio Armani Tennis Classic, където в първия си дуел се изправи против Стан Вавринка.

Срещата продължи тъкмо 61 минути, през които испанецът изнесе образцово показване и пречупи съперника си, оформяйки безапелационното 6:2 6:3. Следващият конфликт с присъединяване на 22-кратния " мейджър " първенец е част от програмата на шампионата за петък, като тогава негов конкурент ще бъде Феликс Оже-Алиасим.

Дебютният сет протече под цялостната доминация на Рафа, който с помощта на чудесното ориентиране на сервиса си и мощния си форхенд диктуваше протичащото се, и точките в неговия актив се трупаха една след друга. Той проби в първия вероятен миг, след което още веднъж се възползва от неубедителното подаване на швейцареца, с цел да осъществя втори брейк и да поведе с 5:1. Макар да позволи кратковременен спад, довел до връщане на един от пробивите, то Надал бързо възвърна ритъма си и още веднъж завоюва противниковото подаване, с цел да излезе напред в общия резултат.

В началото на втората част 14-кратният първенец от Ролан Гарос изостана с 0:40, само че последваха няколко съвършени акции към мрежата от негова страна и напълно скоро заплахите бяха отстранени. В четвъртия и петия гейм двамата си размениха по един пробив, преди международният №4 да нанесе решителния си удар, осъществявайки брейк за 4:2. Оттам насетне любимецът не срещна никакви усложнения с това да доближи до крайната победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР