Рафаел Надал продължава да пише история на Ролан Гарос, когато

...
Рафаел Надал продължава да пише история на Ролан Гарос, когато
Коментари Харесай

Хенман: Сега Надал ще бъде още по-мотивиран, шансът за календарен шлем е налице

Рафаел Надал продължава да написа история на Ролан Гарос, когато по-рано през днешния ден се оправи по решителен метод с Каспър Рууд, с цел да вдигне за рекорден 14-ти път " Купата на мускетарите ". Въпреки всички перипети, през които испанецът трябваше да премине през последните месеци, през днешния ден той образно сподели по какъв начин даже на 36 можеш да се върнеш назад на върха. С триумфа си във френската столица пък Матадора си остави малката врата отворена за по този начин наречения " Календарен Шлем ", въпреки че в последните дни се появи информация, съгласно която е по-вероятно манакорецът да пропусне за втора поредна година Откритото състезание на Англия.

Именно върху тази опция подчертава и някогашният номер 4 Тим Хенман в коментара си директно след края на финалния конфликт. Според британеца днешният триумф на Надал би трябвало да го подтикне да продължи да играе и да преследва това достижение. А ето и какво още сподели четирикратният полуфиналист в All England Club:

Рафа Надал може да реализира това, което никой различен състезател напоследък не е успявал да направи, като завоюва всички 4 трофеи от Големия Шлем за една календарна година. Новак Джокович бе покрай това през предходната година, само че бе спрян на финала на US Open от Даниил Медведев. Когато обаче спечелиш толкоз, колкото Надал, просто в никакъв случай не знаеш какво те чака зад ъгъла. Мисля, че той беше доста прям, с цел да каже, че не знае дали ще се завърне тук, само че когато видите сходно показване - записа 11 следващи гейма във втория сет, откакто изоставаше, това беше още един майсторски клас на клей. Не забравяйте, че завоюва Аустрелиън Оупън, а в този момент и Ролан Гарос, тъй че към този момент може да се повдигне въпросът за възможен " Календарен Шлем " - приключи Хенман.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР