Рафаел Надал продължава да е напълно отдаден на тениса, но

...
Рафаел Надал продължава да е напълно отдаден на тениса, но
Коментари Харесай

Надал стана собственик на отбор в световния шампионат за моторни лодки


Рафаел Надал продължава да е изцяло предан на тениса, само че той не е единствената спортна пристрастеност на испанеца. Роденият в Майорка тенисист постоянно е обичал морето и плаването и по тази причина новото му начинание надали ще е огромна изненада за почитателите му. Световният №2 към този момент е притежател на тим в UIM E1 – международния шампионат за електрически моторни лодки, чийто първи сезон ще се организира през 2023 година

„ Много съм разчувствуван, че ще вземам участие в план като Е1, който цени околната среда и се стреми да окаже положително въздействие на обществото, изключително в крайморските райони. Много ми харесва и това, че една от главните цели на Е1 е съхранението на морските екосистеми. Чудесно е, че Е1 се стреми да провежда забавни и оспорвани надпревари, като в това време обръща съществено внимание на опазването на околната среда “ – разяснява Надал.

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем разкри още, че ще поддържа програмата на Е1 „ Blue Action “, цялаща да възвърне морските екосистеми в покрайнините на градовете. Тя ще бъде ръководена от негов съотечественик – проф. Карлос Дуарте, който е част от научния отдел на Е1.

Надал не е първият прочут състезател, който придобива собствеността върху тим в UIM E1. Преди няколко месеца това направи и водачът от Формула 1 Серхио Перес, който оглавява Team Mexico.

В последните дни на 2022 година Алехандро Агаг – съосновател и ръководител на Е1, е посетил Надал в неговата академия в Майорка, където е било подписано съглашението сред двете страни. След направената обиколка в академията Агаг е споделил, че е очарован от метода, по който са интегрирани технологиите в комплекса.

„ За UIM E1 World Championships е необикновено, че към нас се причислява човек като Рафаел Надал. Той освен е измежду най-великите тенисисти за всички времена, само че също така е световна спортна икона. Още след първия ни диалог разбрах какъв брой е значимо за него опазването на морските екосистеми. Нашата цел е тяхното възобновяване посредством потреблението единствено на екологично чиста сила – нещо, което Надал и целият му екип изцяло поддържат. Бих желал да благодаря на Рафа и фамилията му за това, че ни посрещнаха в неговата академия, и да му пожелая триумф на идните шампионати. Давай, Рафа “ – разяснява Агаг.

Пълният календар за дебютния сезон на UIM E1 World Championship ще бъде разгласен по-късно през годината.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР