Рафаел Надал притежава бляскава тенис кариера, в която триумфалните моменти

...
Рафаел Надал притежава бляскава тенис кариера, в която триумфалните моменти
Коментари Харесай

Най-трудната точка на Надал: От титла на Уимбълдън до пълна вътрешна разруха

Рафаел Надал има блестяща тенис кариера, в която триумфалните моменти са надалеч повече от тежките провали, само че всеки популярен първенец би трябвало да премине през известни компликации, с цел да кали своя темперамент и по този начин да придобие нужния опит, с цел да доближи до върха. Самият 21-кратен първенец от Шлема признава по какъв начин е имал своите мигове на подозрения в дуелите си и дава за образец една съответна точка от популярния му край с Роджър Федерер на Уимбълдън през 2008-а година, който е определян от мнозина за най-великия тенис дуел в историята, а ето тъкмо какво е било на път да срути душeвността на испанеца:

" Най-тежката точка в моята кариера е минаващият удар, който Федерер пласира в тайбрека на четвъртия сет в нашия заключителен конфликт на Уимбълдън през 2008-а година. Тогава се бе бях сдобил с мачбол и изпълних мощно подсечен сервис по диагонала, на което той отвърна със слайс в центъра на корта и аз имах опция да ударя топката от допустимо най-удобната за мен позиция, употребявайки форхенда си. Спечелването на Уимбълдън е била постоянно моята огромна фантазия, като към този момент бях изгубил два финала, тъй че бях напът да се поздравя с най-великото допустимо достижение.

Щом ударих въпросния форхенд, то си разреших да направя нещо, което в никакъв случай не позволявам да ми се случи, тъй като си помислих по какъв начин към този момент съм първенец в шампионата. Тогава обаче последва неспасяем пасингшот и светът ми рухна - признава Рафа.

Why do we need Hollywood tennis movies when we have real life tennis
— carla (monse) ❤️ (@moyinis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР