Рафаел Надал преживя първия си истински тест на тазгодишния US

...
Рафаел Надал преживя първия си истински тест на тазгодишния US
Коментари Харесай

Рисковете на професията: Надал се самонарани по време на мача с Фонини

Рафаел Надал претърпя първия си същински тест на тазгодишния US Open, само че въпреки всичко не позволи изненада и се оправи със съпротивата на Фабио Фонини, наваксвайки пасив от 2:6 2:4. Матадора беше позволил цели 30 непредизвикана неточности в тази част от дуела, само че отреагира по шампионски и обърна бързо нещата в своя изгода. Всъщност неприятностите за Рафа даже не бяха свързани с неговия противник от един миг насетне. Става въпрос за случилото се в четвъртия сет, когато Матадора водеше с 3:0 и удари ракетата си в земята, до момента в който се опитваше да смени посоката си на придвижване. Това докара до рикошет в неговия нос, а незабавно по-късно последва мимика на болежка от страна на някогашния първенец и той легна на земята. Фонини пък незабавно сподели подготвеност да окаже помощ на съперника си, а малко по-късно се стигна и до медицински таймаут.

Когато играта продължи, то очевидно Надал не се придвижваше по същия метод и италианецът имаше опция да изравни резултата, единствено че това се дължеше по-скоро на първичен уплах и любимецът бързо се върна към нормалното си ниво на игра, като скоро по-късно се поздрави с крайната победа. 

Впоследствие международният номер 3 увери, че всичко е изцяло наред с него и тази нелепа самоконтузия по никакъв метод няма да повлияе на присъединяване му в Ню Йорк, което продължава с мач против Ришар Гаске в съботния ден.

Rafael Nadal had himself a self-inflicted mishap on the court that led him to a bleeding nose
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР